Любопитно

Деца превръщат 36 хасковски дървета в мартеници

Ателие за мартеници заработи в школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова в Младежкия център.

Днес и утре ученици ще изработват красиви мартеници, с които на 28 февруари ще бъдат окичени дърветата в центъра на Хасково за Баба Марта. Тази година участие са заявили рекордните 36 училища и детски градини.

Сред първите, които днес се включиха в изработването на мартениците бяха ученици от СУ „Васил Левски“ и ОУ „Шандор Петьофи“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.02.2017 17:00 17:00

Ами ще се включат като е задължително – къде ще идат. В училището на оная медийната директорка и без това половината часове в младежкия център се прекарват. А другата половина отива в подготовка за поредната медийна изява на госпожата. И къде отива учебния процес – изглежда по важно е да се шуми по медиите колко добра директорка е бизнесменката, какъв напредък има и задължително да присъстват за масовка щастливи и покорни ученици! На втори младежки център го обърна тази директорка това училище – да не говорим за следобед каква свободия е – тичат тия деца из училището, дивеят по двора – пък госпожите казват изпъват крака на бюрото или пият кафенца и пушат нейде наврени. А на всяка проява тази директорка ръси лъжи за прекрасното училище и своят невероятен труд – колко било постигнато благодарение на нея. То верно, че много глупости е постигнала тази, ама са непоправими!

възмутен родител
възмутен родител
25.02.2017 17:17 17:17

Всяка година едно и също – решават се някакви „културни“ програми и мероприятия и кой да впрегнем – децата. Кой за каквото си реши да организира – учениците ще бъдат публика, присъстващи, изработващи, ще организират програма, ще представят нещо – изобщо почивка да не видят децата. “ участие са заявили рекордните 36 училища и детски градини“ – или по скоро рекорден брой директорки на училища и градини гледат да се докарат пред РУО и други институции. Поне да се ценеше детския труд, но госпожите не само не са благодарни за труда на учениците и техните родители, ами и се мръщя ако мартениците на са достатъчно добри. Хем трябва да са ръчно изработени, хем да са хубави и красиви, хем традиционни, хем да не са купени. Не стига, че всяко дете се включва в инициативата ами и им се мрънка на главата. Не всички са еднакво сръчни, но когато имат желание и се стараят – какъв е проблема да бъдат окуражени. Аман от тази българска криво разбрана естетика – не е важно да е от сърце, а как изглежда! Не е важно да са доволни децата, а госпожите да се докарат пред някого. И не е важно да е с желание – а насила, че инача двойки ще пошат госпожите. Я кажете по кой предмет в т.н. учебни планове и заложено да се изработват мартеници и кой образователен закон позволява да се наказват децата с лоши оценки!

6
6
25.02.2017 17:27 17:27

Ако съм учител за всяка мартеница по една 6ца. Заслужават си децата.

Back to top button