Хасково

Приеха декларация срещу изграждането на бежански центрове на територията на община Хасково

Хасковският общински съвет единодушно прие декларация срещу изграждането на центрове за бежанци от отворен или затворен тип на територията на община Хасково.

Това стана в началото на днешното заседание, а вносители на декларацията са от съветническата група на ГЕРБ.

Антон Иванов обясни, че декларацията се внася във връзка с информацията, събщена на 20 февруари от областния управител на Хасково Минко Ангелов, за намеренията на служебното правителство да изгради нов бежански център на територията на Хасковска област.

Наш дълг е да служим на жителите на община Хасково и да защитаваме техните права и сигурност. Намеренията за изграждане на нов бежански център в Хасковска област, без да се уточнява къде ще бъде той, ни карат да бъдем категорични в позицията си, че не желаем да бъде изграждан тук. Няма да позволим животът, здравето и сигурността на нашите съграждани да бъдат изложени на риск. Няма да се поддадем на външен натиск и няма да позволим център за настаняване на бежанци да бъде изграждан в община Хасково, заяви още Иванов.

С декларацията общинските съветници възлагат на кмета на общината при необходимост да предприеме всички действия за защита интересите на гражданите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пълна заблуда
пълна заблуда
24.02.2017 11:22 11:22

Възложили на кмета на общината при необходимост да предприеме всички действия за защита интересите на гражданите. Какви действия може да предприеме този никакъв кмет, че нали той остави хората в ледено бедствие да се мъчат 2 месеца, а пък бежанско бедствие ли ще може да реши. Забравете, не е този кмет човека дето може да реши каквото и да е.

жив кахър са
жив кахър са
24.02.2017 11:26 11:26

Тези общински съветници са жив кахър. То ако ставало с декларации… Ама нали идват избори да хвърлям епрах в очите на хората, а иначе са си предатели

борци за рейтинг
борци за рейтинг
24.02.2017 13:38 13:38

Как се удържа падащ рейтинг? Как се създава доверие? Как се печелят нови гласове и се задържат старите? Ето така.

Gost
Gost
24.02.2017 13:55 13:55

Ако някой човек не прави разлика между бежанец и терорист е лошо, защото е признак на много ниска култура и липса на образование. Ако обаче хората занимаващи се с политика не правят разлика между бежанец и терорист се нарича популизъм. Сдруги думи тия хора не могат да водят държавата в правилната посока, защото очевидно и те не я знаят. Ще станете европейци някой друг път, Няма да е в близките години.

едно вярно ершение на общински съвет
едно вярно ершение на общински съвет
24.02.2017 14:55 14:55

Нека да има декларация, да знаят БСП че няма да им се получи лагера, така както го натресаха в Харманли! И техните си съветници гласуваха против, само временния областен назначен от служебното правителство на БСП реши че омж еда спретне едно бежанско лагерче и да дръпне едни пари

Ниа
Ниа
25.02.2017 12:44 12:44

Умно решение на общинския съвет! Каква е тази наглост долна бесепарска? и ей, Gost тези бежанци, не са като нашите пра баби и дядовци, които ся бягали в Мала Азия, за да спасят семействата си, тези бежанци са тук, за да разрушат целият православен свят! Те искат да ни унищожат, а ние ги храним! Корнелия и електората и като искат бежанци да си ги преберат у тях и да си ги хрантуткат, не да ни ги натрисат на нас.

Back to top button