Масов мор на рибата в язовир край Хасково

Хасково

Рибата в язовира до хасковската вилна зона „Кенана“ измира масово, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Брегът е осеян със стотина умрели малки и големи риби. Бездомни кучета вече са разкъсали телата на някои от тях.

Риба

Умрялата риба е амур, шаран, бяла риба, толстолоб, каракуда, има белурки и сом.

Живеещи в района споделиха, че преди време язовирът е бил зарибен. През януари водоемът е бил покрит с дебел лед и рибари предполагът, че със стопяването му е свършил кислородът във водата. Възможно е обаче някой да е хвърлил отрова в язовира.

Риба

Haskovo.info подаде сигнал на Зеления телефон на РИОСВ-Хасково и от екоинспекцията се ангажираха да изрпратят на проверка екип.

Малко по-късно от екоинспекцията провериха водоема и заявиха пред Haskovo.info, че най-вероятната причина за измирането на рибата е заради замръзването на язовира през януари. В него имало още жива риба, а собствениците вече разчиствали умрялата. Въпреки всичко в понеделник ще бъдат взети проби от водата, допълниха от РИОСВ.

5 коментара

  • Що за глупости?Рибата умряла, защото водоемът замръзнал.В цялата област язовири и баражчета замръзнаха, но не съм видял измряла риба.

  • моля Ви гусин Костов, кажете Вие от кво е измряла рибата, явно сте голям експерт – хахаха

  • То ако се умираше след всяко замръзване, в България риба нямаше да има, дедо Бахър. Помисли малко, малоумник

  • РУССЛАНД ТИ СИ МАЛОУМНИКА, НЕ Е КАЗАНО ЧЕ ИЗМИРАНЕТО Е ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ, ЯВНО НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ! НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ В ТАЗИ ЛОКВА, КОЯТО НАРИЧАТ ВОДОЕМ НЕ ВЛИЗА И НЕ ИЗЛИЗА НИКАКВА ВОДА, НЯМА ВТОК, НЯМА И ОТТОК, КАК ДА ВЛЕЗЕ ТОЯ КИСЛОРОД? ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ВЪВ ВОДОЕМА ДА Е ХВЪРЛЕНА БОМБА.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...