Хасково

Екоинспекцията: Рибата в язовира край Хасково не е отровена

Няма следи от химическо или друго замърсяване на водата в микроязовира край Хасково, за който Haskovo.info писа, че е с измряла риба. Това сочат резултатите от пробите, взети от РИОСВ след наш сигнал.

Като причина за измирането на рибата се посочва пълното обледеняване на микроводоема през януари, което съчетано с липсата на естествен приток на свежа вода е довело до изчерпване на наличния кислород.

Язовирът е отдаден под аренда на частник, който го е зарибил за стопански цели. За предотвратяване на вторично замърсяване и увреждане на водите на язовира е предписано и вече е изпълнено, пълно почистване – събиране и депониране на подходящ терен на всички измрели риби.

Няма замърсяване и увреждане на водата по дерето след микроводоема, безпроблемно е състоянието и няма потенциална опасност за замърсяване и увреждане на крайния водоприемник за района – яз. „Клокотница“, допълват от Екониспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button