Затвориха баничарницата пред общината, проверяват всички в областта

Хасково

Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково затвори баничарницата пред кметството в областния град.

Днес от дирекцията изпратиха проверка след информацията, че в обекта има мишка. Читатели на Haskovo.info изпратиха в събота снимки, на които се вижда мишка в тавата с тиквеник. Снимката се разпространи и в социалните мрежи. От баничарницата отричат, че е възможно при тях да има мишка и твърдят, че снимката е манипулирана.

Баничарница

В крайна сметка проверяващите не са открили гризачи в баничарницата. Те обаче видели, че таванът и част от стените се нуждаят от ремонт, а имало и продукти с неизяснен произход.

На собственика на обекта е връчено разпореждане за временно спиране на дейността до отстраняването на нередностите. Съставен е акт, като глобата ще е от 1000 до 2000 лв.

След обяд баничарницата вече не работеше, а на витрините е поставена бележка с надпис, че обектът е затворен за ремонтни дейности.

От ОДБХ допълниха, че до края на седмицата ще се извършат проверки на баничарниците в Хасковска област.

Баничарница

6 коментара

    • щом има „че“ преди думата се изписва обекта,прав е другаря ,Тодор,да си посипе главата с пепел авторът!!!

  • Тоя кретен собственика е оставил в обекта да серазмножават освен мишки и други насекоми ,аз лично съм попадала на баничка в която имаше и хлебарка,но не съм реагирала,защото хей е корумпирана система в която вървят яко рушветите.

  • Хей е като Хой само че с у по средата-нали така Бай Хой? А да и за закуските отговаря Агенция по храните, дето глобиха една баба 500 лв, че продава марули, бабата почина, ама да се спази закона е по-важно!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.