ВАС: Красимир Бойчев остава окончателно кмет на Тракиец

Регион

Върховният административен съд отмени решението на Хасковския административен съд с което през декември миналата година бяха касирани последните избори за кмет в хасковското село Тракиец.

Според ХАС 38 от гласувалите на изборите не отговарят на изискванията на Изборния кодекс за уседналост. Според хасковските магистрати това опорочава вота, защото Красимир Бойчев беше избран с 30 гласа преднина.

Бойчев обжалва решението на ХАС пред по-горната инстанция.

Според ВАС това решение е неправилно, защото от една страна неправилно са тълкувани и приложени относимите материално – правни разпоредби, а от друга страна е необосновано, защото са налице пороци при установяване на фактите и преценката на доказателствата във връзка с тях.

Така върховните магистрати отмениха решението на хасковския съд, а решението е окончателно. Красимир Бойчев си остава кмет на село Тракиец.

14 коментара

 • хайде съда озакони измамниците и то не за първи път. в България няма правосъдие. Най големия измамник е кмет . Честито

 • АМИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИ КУНА С КРИВАТА УСТА И НЕЙНАТА ШАЙКА ОТ 8УМРЯЛИ ГЕРБЕРИ

 • ТРАКИЕЦ ЩЕШЕ ДА СИ ИМА ЦЕНКО ЧОКОВ АКО ЖЕЧКА БОНЧЕВА БЕШЕ ИЗБРАНА ,ЗАЩОТО ВЕЧЕРТА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ МЪЖЪТ И ДОКАРА БОРЦИ ОТ ДИМИТРОВГРАД ДА ЗАПЛАШВАТ ХОРАТА В ТРАКИЕЦ.

 • А бе Жечка няма никаква вина за изборите просто Николина беше ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ в селото, тя подведе и беливанов , че всички гласове ще са за тях. И по 100 лв им даваха, телешко месо по 5 кг,полиция докараха кмета докараха,обласния докараха и всички съветници от ГЕРБ и ДПС.Магаре да бяха предлажили щеше да спечели. На следващите избори Николина да се кандидатира само , че ГЕРБ няма да са на власт , а ние БСП ще ръководим.

 • Гербавите към кмета на Симитли и от там да целуват ръката на тиквата но неразбрах тиквата жена ли е или поп че да му целуват ръка.

 • Бравооооо,абе гербаджиите,тва да не ви е купения от вас гербаджийски хасковски сьд?

 • Е няма кво друго да одсъди най корумпираната според евро съюза система.Идете утре за банички от Хеи.ха ха ха

 • Хайде герб трябва и от хасково да си ходите стига толкоз цирк.нищто не правите потъваме от вас.

 • Пия една бира за робското мислене на хасковлии. Истината боли ама аз ще ви я кажа. Манталитета ви е да сте роби. Това липсва от Гошо най-много, че не ви тъпче. Яд ви е, че имате свобода, а не знаете как да я ползвате. Че имате възможности, а не можете да ги ползвате. И заслужавате всяка съдба, която ви предстои и всеки феодал,който ще ви мачка ама ще се чувствате значими от вниманието на подметката му.

 • Честито кмете ,важното е че хората те искат , а някаква си самоизбраница како лидерка на герб Никулина със нейната шайка от 20 души впрегна Герб впрегна и Жечка, и сега и сега как не га е срам от всички ,даже и помещение и дадоха клуб да прави .
  Осъзнайте се бе общинари.

 • НЯМА СМИСЪЛ ОТ КОМЕНТАРИ ,ТО СЕ ЗНАЕ ХОРАТА СА ДОВОЛНИ ОТ НЕГО И ДРУГИ ИЗБОРИ ДА ИМАШЕ ПАК БОЙЧЕВ ЩЕШЕ ДА СПЕЧЕЛИ,ЧЕ НЯКАКВА СИ КУЛИНА ИЛИ КАК И КАЗВАТ НИКОЛИНА ГИ ВПРЕГНА БУДАЛИТЕ ОТ СЕЛОТО ЗАЕДНО С ЖЕЧКА СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ НЕКА СЕГА СИ БЛИЖАТ РАНИТЕ.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.