Хасково

Уроци по родолюбие в Младежкия, 1000 знамена за шествието на Трети март

Две инициативи, посветени на Националния празник – Трети март се проведоха днес в хасковския Младежки център.

В първото състезание, организирано от етнографската школа се включиха 4 отбора четвъртокласници от четири основни училища. Първо място заслужи отборът на ОУ „Свети Климент Охридски”, второ – ОУ „Васил Левски”, с.Книжовник и две трети – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” и ОУ„Любен Каравелов”. Имаше и специални награди за децата, отговорили на допълнителните въпроси.

Младежки център

Вечерта в Младежкия се проведе Урок по родолюбие с малчуганите от Детска градина 15 „Слънце“, воден от Интеракт клуб – Хасково. Децата, разделени в три групи отговаряха на въпроси за родината и родния град. Имаше и награди.

Междувременно от общината съобщиха, че по идея на кмета Добри Беливанов са осигурени 1000 национални знамена за участниците в празничното шествие на Трети март.

Младежки център

Шествието започва веднага след тържествения ритуал по издигане на националния флаг пред сградата на общинска администрация, който е насрочен за 11 часа.

След ритуала шествието ще премине по централната пешеходна зона предвождано от мажоретки и духов оркестър с участието на военослужещите от поделение 52 740 и ще достигне до централния площад „Свобода“. Там ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Незнайния воин“ по повод 139 години от Освобождението на България. Химна на България ще бъде изпълнен акапелно от оперния певец Матеуш Тенев.

Младежки център

11:30 часа е началният час на концерта на откритата сцена на площада на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова и Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ с художествен ръководител Руско Русев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button