Хасково

Софийският затяга приема за право, в Пловдивския се влиза и от предварителни изпити

От Софийския университет „Св. Климент Охридски“ тази година затягат приема по право, стана ясно при днешната среща на професори историци с кандидат-студенти в Регионалния исторически музей в Хасково.

Професорите Искра Баева и Евгения Калинова посочиха, че тази година изпитът по история ще е тест и тема, която ще има по-голяма тежест. Както Haskovo.info писа, досега изпитът беше само тема. Сега темите ще са формулирани по-кратко. Отделно за правото ще се гледат не само оценките по български език и история, а средният успех от дипломата. Максималният бал за правото е 30, а за международни отношения – 18.

Среща

Професорите обърнаха внимание на кандидат-студентите да си оставят време за проверка, защото правописните грешки са крайно нежелани.

От УНСС също посочиха, че изпитите при тях са тестови и признаха за огромния наплив в правото.

От Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ пък съобщиха на младежите, че ако изкарат отлични оценки – 5.50 на предварителните изпити през юни веднага могат да се запишат право.

Традиционната среща бе в рамките на честването на Деня на историка. След нея започна и научна конференция, организирана от Историческо дружество “Клокотница” с председател Ангел Попов, РИМ и Славянско дружество – Хасково. Гости и участници в конференцията са: проф. Иван Стоянов, проф. Искра Баева, проф. Евгения Калинова, проф. Димитър Саздов, проф. Агоп Гарабедян, доц. Румяна Комсалова. Бяха изнесени 4 научни доклада и две съобщения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button