Регион

Минко Ангелов проведе едночасова среща с валията на Одрин

Областният управител Минко Ангелов проведе едночасова среща с валията на Одрин Гюнай Йоздемир, която бе организирана от генералния консул Васил Вълчев.

Двамата обсъдиха бъдещото ползотворно сътрудничество в областите на културата, образованието, здравеопазването и търговско-икономическото сътрудничество. Бяха засегнати и конкретни насоки, едни от които в областта на селското стопанство. В Одрин са започнали да отглеждат сравнително новата за тях култура лавандула, като се предвижда от българска страна да им помогнем със съвети за отглеждането. На срещата бе обсъден и въпросът за облекчен визов режим на турските бизнесмени.

Среща

Този проблем бе засегнат и на последвалата среща в Одринската търговско-промишлена палата между нейния Управителен съвет и този на Търговско-промишлената палата на Хасково. Коментираха се конкретни договорки между Турция и Гърция, постигнали облекчение на визовия режим за представителите на турския бизнес и евентуалните постъпления това да бъде приложено и в България.

Минко Ангелов присъства на тържествена церемония по случай Националния ни празник 3-и март, организирана от Генералното консулство в Одрин.

Среща

Областният управител бе там по покана на ръководителя на мисията – генералния консул Вълчев. Церемонията бе уважена от дипломати и представители на местната и държавна власт в Одрин, сред които кмета на Одрин и двама заместници на валията. Специален гост бе и отец Александър Чакърък, свещеник в българската църква „Св. Вмчк. Георги“ в Одрин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
UW
UW
04.03.2017 15:57 15:57

НАВРЪХ ПРАЗНИКА ТАМ ЛИ ОТИДЕ КУРВОЛЯК ГНУСЕН. ГЛАВАТА ТИ БЕЗМОЗЪЧНА ДА ИЗСЪХНЕ

1111
1111
04.03.2017 20:24 20:24

Май не знаете кога е празника на България!Навръх беше вчера 3-ти март!Научете историята и тогава плюйте и кълнете!

яяянку
яяянку
04.03.2017 20:26 20:26

КОВРО. СИГУРНО ГО СМЯТАШ ДО 23,59 МИНУТИ НА 03,03

1111
1111
04.03.2017 20:42 20:42

Да ама днес сме 4-ти март,а това че е почивен ден съвсем не означава,че и днес е национален празник неграмотник такъв!

яяянку
яяянку
04.03.2017 22:02 22:02

КОВРО 1111 – Минко Ангелов присъства на тържествена церемония по случай Националния ни празник 3-и март, организирана от Генералното консулство в Одрин. ТОВА КОВРО Е ИЗВАДКА ОТ СТАТИЯТА. ТА ПИТАМ АЗ КОВРО. НЕ МОЖА ЛИ ОБЛАСТНИЯТ С ПОМАШКО ИМЕ ДА ОТИДЕ В РУСИЯ А ОТИДЕ В ТУРЦИЯ. ВСЕ ПАК НЕ СА НИ СПАСИЛИ ТУРЦИ ОТ ТУРЦИТЕ А РУСНАЦИ ОТ ТУРЦИТЕ. НЕЩО ДРУГО ДА ИМАШ ДА КАЖЕШ КОВРО ГНУСНА

Back to top button