Спорт

Баскетболистките пречупиха „Берое“ и са на финал за Купата

Баскетболистките на „Хасково 2012“ изиграха силен полуфинален мач за Купата на България срещу „Берое“ (Стара Загора) в домашната спортна зала „Дружба“ и заслужено победиха с 86:82.

Хасковлийки влязоха трудно в срещата, но бързо обърнаха развоя на мача и още до края на първата четвърт дръпнаха на гостите. Преднината им в по-голямата част от срещата бе двуцифрена. „Зелените“ изиграха добро второ полувреме и успяха да съкратят разликата, но силите им не стигнаха до обрат пред пълната зала „Дружба“.

Баскетбол

В първия полуфинал „Монтана 2003“ победи „Нефтохимик 2010“ с 84:64 след вихрена последна четвърт.

Преди срещата на „Хасково 2012“ турнирът бе официално открит от кмета Добри Беливанов, президентът на баскетболната федерация Георги Глушков и легендата на женския баскетбол Евладия Славчева. Глушков припомни, че тази година баскетболът в Хасково чества 85 г., като ветераните организират празник през септември.

Баскетбол

Славчева, която е майка на една от най-добрите баскетболистки в хасковския тим – Радостина Димитрова, припомни че през 1976 г. е играла в Хасково Европейско първенство за жени до 20 г., когато тя е била едва на 14 г.

В началото на срещата двата отбора получиха мартенички, подарък от феновете на закрития „Дунав“ (Русе). В двата отбора играят състезателки на неколкократния шампион.

Баскетбол

В неделя малкият финал, в който ще играят „Берое“ и „Нефтохимик 2010“ е от 16 часа, от 18:30 часа е финалът на „Хасково 2012“ със защитаващия трофея „Монтана 2003“.

По време на турнира има игри и изненади с подаръци за публиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.03.2017 21:44 21:44

Утре купата

Анонимен
Анонимен
05.03.2017 9:12 9:12

Браво момичета. Успех довечера!

Back to top button