Хасково

НАП в Хасково посрещна абитуриенти от ПГДС

Ученици от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен втори“ бяха гости днес на офиса на Националната агенция за приходите в Хасково.

Групата от 12 клас, специалност „Строителство и архитектура“, бе посрещната от Дияна Лилова – инспектор по приходите в отдел „Проверки“. Тя им разказа за приема на данъчни и осигурителни декларации, плащането на задължения към бюджета, електронните услуги на НАП, контролните дейности на Агенцията.

Най-много въпроси младежите имаха относно наемането им на работа през лятото. Полезно за тях бе да научат за какво да внимават когато им предлагат работа и защо да настояват за трудов договор при назначаване. Учениците разбраха и защо след завършване на 12 клас трябва лично да се погрижат за здравните си права в периода преди началото на академичната година във ВУЗ.

НАП

Белгин от 12 В, която има желание да продължи висшето си образование в Холандия, се сдоби с персонален идентификационен код, с който и от чужбина по електронен път ще може да следи личната си данъчно осигурителна сметка.

Посещението на младежите в офиса в Хасково беше част от проекта на НАП „Влез в час с данъците“, който за трета поредна година образова учащи от 9 до 12 клас за данъците и осигуровките в България. Тази година проектът акцентира върху данъчни видео уроци в сайта www.vlezvchas.bg, а тези, които решават тестовете, публикувани след всяко видео в „Play за награда“, награждава чрез томбола с подаръци: дронове, четци, портативни говорители и камери за екстремни спортове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button