Избори 2017

ГЕРБ ще изгради противоградна площадка край Любимец

Националното предприятие за борба с градушките ще заработи още от 1 януари 2018 г., ако ние управляваме след 26 март. Това заяви в Харманли досегашният министър на земеделието Десислава Танева. Тя уточни, че по изричното настояване на водача на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев новите площадки за противоградна защита ще покрият нови територии.

„Заради Делян Добрев преправихме целия проект за национална противоградна защита. Той настояваше да бъде изградена площадката в Любимец. И ще я направим, защото тя ще защити всички земеделски стопанства на територията на област Хасково“, обясни Десислава Танева.

Среща„Радвам се, че успях да изпълня този свой ангажимент за изграждане на система за борба с градушките, защото това обещание дадох преди две години в димитровградското село Странско“, уточни досегашният земеделски министър. Десислава Танева пристигна в Харманли, за да участва във форум на тема „Земеделие“ по покана на земеделски стопани, тютюнопроизводители и животновъди от Хасковски регион. Тя сподели, че срещите, които прави в страната, макар и предизборни, всъщност преминават в експертни дискусии. Така стана и днес в Харманли.

„Философията на ГЕРБ предвижда подкрепа на българското производство и скъсяване на веригата производител-потребител. Нашата програма е базирана на опит и конкретни резултати в областта на земеделието и горите. Сами знаете, че през последните две години Министерството на земеделието беше отворено за вас.

СрещаЗаедно с вас регламентирахме директните плащания към животновъдите и зеленчукопроизводителите. В диалог с вас наложихме правила при плащането на тютюна и затова сега са несериозни оправданията, че държавата не може да се справи с некоректните фирми-изкупвачи на тютюн“, категорична бе Десислава Танева.

За прекратяване на порочната практика на неплащане на тютюна, от която и в този момент страдат много производители от региона, водачът на листата на ГЕРБ Хасково Делян Добрев предлага да се създаде Гаранционен фонд. „В този фонд, фирмите с лиценз да изкупуват тютюн, ще правят вноски и когато възникне проблем с плащанията, от Фонда ще се плаща на производителите. Защото сега , когато една фирма не плати, се търсят държавни пари. Защо?! Каква е отговорността на фирмите, след като държавата ще покрива задълженията им“, обясни идеята си поставеният начело на листата на ГЕРБ Делян Добрев.

Среща„Работим за устойчиво земеделие и това не са празни обещания, както тези, които хвърлят нашите опоненти. В програмата на БСП например няма нито ред за управлението и опазването на горите, а те заемат 3/4 от площта на страната. Това е необяснимо“, посочи бившият зам.-министър на земеделието Георги Костов. „Ние имаме нова концепция за опазване на селскостопанското имущество. Това е сериозна промяна, в която ще включим МВР и ще възстановим статута на полския пазач с помощта на местните власти“, съобщи Десислава Танева.

В края на продължилата над 2 часа дискусия, в която се включиха десетки стопани от региона, г-жа Тянка Георгиева от с.Бисер обобщи: „Ние дойдохме тук, г-жо Танева, защото Вие както винаги сте отворена към нас и проблемите ни. Познавам и Делян Добрев, защото този човек бе до нас, когато ни сполетя бедствието в Бисер.

СрещаБлагодарни сме Ви не само за помощта, но и затова, че говорите с нас спокойно и с поглед напред. Защото опонентите ви от БСП говорят така, все едно не отиват на избори, а на война. Убедени сме, че вие от ГЕРБ сте единственият екип, подготвен на управлява, а хората от листата в Хасково са тези, които познаваме от близо и знаем, че винаги можем да намерим“, подчерта Тянка Георгиева.

„Уважавам земеделската общност, защото вие се съхранихте въпреки трудностите. Вече две години работим заедно с Вас, вие показахте, че имате идеи за това как да управлявате стопанствата си, а ние ви уверяваме, че работим без риск, за устойчив модел на управление на сектор земеделие и гори“, категорична бе Десислава Танева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button