Избори 2017

На среща с Йончева стана ясно, че липсва държавна политика за шивашката промишленост

Липсата на държавна политика и най-вече крещящата липса на подготвени кадри – това са част от проблемите, които бяха повдигнати на среща на Елена Йончева с екипа на фабрика „Димана“ в Харманли.

Водачът на листата на БСП в Хасково се срещна с ръководството и екипа на фабриката, за да чуе проблемите на бизнеса. Това е сектор с прекъснати традиции у нас, който тепърва се възражда и то чрез хаотични частни инициативи, без никакво държавно участие. Закупуването по Европейски програми на нови плетачни машини и плотери са една трудно осъществима мечта, за която се чака дълго и продължително. За повечето фирми, това е абсолютно невъзможно, особенно ако са в „черния списък“, сполиха от ръководството на компанията.

БСП

Губи се ценно време, което прави родните производители неконкурентноспособни. Но екипа на „Димана“, както обича да се шегува господин Лозанов е на конферентна връзка от тип „Биг Брадър“ с Хон Конгските си партньори по брандинг. Консорциумът обхваща 36 държави и десетки милиарди оборотен капитал. И отново българската компетентност, прозорливост и чувство за оцеляване прави този прекрасен екип сред първите и то без държавна помощ, без субсидии и държавни дотации.

Елена Йончева поговори с много от шивачките в цеховете и обеща да бъде до тях, винаги когато те имат нужда от нейната подкрепа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button