Избори 2017

Ева Паунова в Хасково: ГЕРБ е единствената проевропейска партия

ГЕРБ е единствената проевропейска партия, което трябва да се има предвид на парламентарните избори на 26 март, заяви в Хасково евродепутатът Ева Паунова-Майдел.

ГЕРБТя участва в дискусия на тема „Реализация на жените в България“. За да открият форума и поздравят участниците пристигнаха и кандидати за народни представители на ГЕРБ, сред които водачът Делян Добрев, Станислав Дечев и Евгения Ангелова. Приветствие отправи и кметът Добри Беливанов.

Делян Добрев заяви, че ГЕРБ ще изпълни всичко, заложено в програмата си, в която сред основните приоритети е образованието. Всяко дете задължително трябва да ходи на училище, а учителите да са добре заплатени.

Водачът на листата на ГЕРБ посочи, че от БСП обещават всичко на всеки, което обаче не може да се поеме от бюджета. „Ние сме заложили 350 млн. лв. повече годишно за заплати на учителите. Всяка година заплатите ще се увеличават с 25% и в края на мандата ще са двойно по-високи“, допълни Добрев.

ГЕРБДелян Добрев припомни, че между Хасково и Димитровград се строи завод, а през следващите седмици ще се направят първи копки на още два. Английски и немски компании оглеждат бившето летище „Узунджово“ за изграждането на индустриална зона. 200 млн. лв. инвестиции, обещани за четирите години от мандата вече ги има в Хасково, включително и под формата на подписани договори. 70 блока се санират, 30 млн. са по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, договорите за санирането на още 130 блока също са подписани. Добрев уточни, че тук не включва и стойността на четирите военни имота, прехвърлени от държавата на община Хасково. Отделно на общината са преведени целево общо 5 млн. лв., което досега не се е случвало и през 2017 г. ще има още средства при същия кабинет.

Ева Паунова-Майдел заяви, че всеки път й е все по-приятно да идва в Хасково и припомни, че на 26 март предстои много важен избор, за да продължи развитието на Хасково и региона. „Имаме нужда от стабилност и предвидимост за привличането на инвестиции“, каза евродепутатът и заяви, че листата на ГЕРБ е балансирана и съставена от добри професионалисти. Тя припомни, че при други правителства са спирани еврофондове или усвояването им е било 1%, а при ГЕРБ е 90%. Евросредствата са много важни за облагородяването на населените места. Ние сме партия на бъдещето, а бадещето са нашите деца, допълни Ева Паунова-Майдел.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button