Избори 2017

Стоил Яков, Нова Република: Властта не спира да краде

Властта не спира да краде и поредната порция псевдодебати между БСП и ГЕРБ само го потвърди. Това заяви водачът на листата на Нова Република в Хасково Стоил Яков.

В Нова телевизия моите опоненти в Хасково Елена Йончева и Делян Добрев успяха да се скарат на темата кой от коя управленска далавера е крал повече. Дали от изграждането на оградата по границата, или от т. нар. саниране или АЕЦ Белене. Но нито дадоха решения за опазването на границата, нито стана ясно дали безумието със строителството на АЕЦ Белене ще продължи, още по-малко се появи яснота, дали програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради ще продължи в сегашния си фасаден вид, каза Яков.

Според него от тази безсмислена телевизионна проява е станало ясно само и единствено, че властта не спира да краде. Независимо дали нейното лице е Станишев, Борисов или Орешарски. А за проблемите на България и по-специално за тези на Хасково не се чу и дума. Няма и как да се чуе, защото в основата на тези проблеми стоят и БСП, и ГЕРБ, и ДПС, и разни псевдореформатори, и всякакви други паразитиращи партийки.

Йончева не знае изобщо в какъв район води, не знае кои са населените места в него, не познава хората. Единственото, което знае е, че някъде там е и границата на България. И единственото, което може да направи с тези си познания е да води някаква безсмислена пропаганда на страха. Защото и БСП може да управлява само чрез насаждане на страх.

Не се чуха ясни и конкретни мерки за справянето с каналджийството – една от основните заплахи пред националната ни сигурност. А те са ясни: Стоварване на цялата тежест на закона върху трафиканти и техните помагачи и силни антикорупционно и антитерористично звено на прокуратурата. Толкова. И всеки да си върши работата, смята Стоил Яков.

От друга страна Добрев и приближените му са обсебили цялата общинска администрация в Хасково. И то не само с партийни, ами с партийно-семейни назначения, казва той и допълва: Прост пример – чух, че шефът на Районната избирателна комисия в Хасково е съпруг на секретаря на общината, като двамата са кумове на въпросния Добрев. Ако искате може и за честността на изборите в Хасково да поговорим или май темата я затворихме току що. В общинската администрация положението не е по-обнадеждаващо – съпрузи, деца, братовчеди и зетове, са настанени на ключови позиции и те разпределят публичния ресурс в собствения си частен интерес.

И това е положението в почти всички общини в Хасковско. Разликата е само в името на феодала.

Но по-важното е, че в масовия случай общината е основен работодател. Заедно с някоя и друга голяма фирма. И в двете ситуации положението се използва за натиск върху хората, включително и върху свободата им на избор, право на глас да решат бъдещето на децата си, смята водачът на Нова Република за Хасково.

А проблемите имат ясни и лесни решения. Но властта не спира да краде. В Хасковска област трябва да се изчистят всички феодални форми на управление. Ние от Нова Република можем и ще се борим с всички сили за свободата на гражданите сами да избират за кого работят и за кого гласуват. Бъдещето на нашите деца не трябва да бъде зависимо от партийни и феодални човечета, заключва Яков.

Стоил Яков е роден 1970 година в Петрич. Завършил Висш институт по хранително-вкусова промишленост – Пловдив, със специалност Обща специалност Технология на микробиологичните и ферментационни продукти, инженер-технолог по тютюна и тютюневите изделия. Бил е директор на ТК „Златен лист“ от 2000 до 2005 година. Работи в частния сектор и развива собствен бизнес в сферата на търговията и услугите. Председател на борда на ТЕРЕМ АД за периода 2015 г. – 2016 г. През 2016 завършва специализация „Тероризъм и контратероризъм“ в Университета в Джорджтаун, САЩ, както и „Войната в Близкия Изток“ в Бостънския университет. Учредител на Демократи за силна България. Председател на предизборния щаб на Нова република. Водач на листата на Нова Република в Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button