КАТ стартира засилени проверки за колани, на мотористите – за каски

Хасково

От днес до 19 март Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение, съобщават от МВР.

На територията на всички държави-членки на ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на автомобили, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на шофьорите и пътниците в коли и на мотоциклети.

Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

2 коментара

  • Всеки спира както си иска, а те за коланите се затресли! Дори в събота на „Кърджалийска“ след 21 век до магазина на ъгъла, аптеката и срещу тях баничките и магазините има спрели коли, а потоците не могат да се разминат. Така ли на КАТ никога не им е направило впечатление? Същото е и на куп други улици с по една гора знаци „Спирането забранено“!

  • Не е ли редно първо самите полицай да си приведат мпс’тата във вид и да спазват правилата и чак тогава да спират гражданите. Един кара с изгорял фар като цикпол, друг минава на червено, трети в насрещното, четвърти спрял посредата на пътя. Нищо хубаво не пожелавам на ченге.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.