Избори 2017

Елена Йончева ще лобира за нов закон за спорта

Елена Йончева се срещна със спортната общност в Хасково. Горещите сърца и спортния дух на аудиторията се разгоряха с пълна сила, когато заваляха предложения по катастрофалното положение, свързано с финансирането на българския спорт.

Бяха поставени ребром въпросите за разрушаването на ученическите селекции и детски школи в ранна детска възраст, както и нежеланието на учителите да допускат треньори и скаути на млади таланти в училищата.

Дебатира се и нова методика за физическо обучение на учащите с цел да се работи целенасочено за по-здравословен режим. Всички тези мерки целят избягване на наднормено тегло и диабет от първи тип в ранна детска и юношеска възраст.

Спортната аудитория от именити спортисти и треньори от Хасково, Свиленград, Димитровград и Харманли напомниха позабравената поговорка, че лев даден за спорт, пести 5 лева за здраве.

Водачът на листата на БСП за България за Хасково Елена Йончева обеща да лобира за нов закон за спорта, както и да се въведат конкретни и значими данъчни облекчения за фирми, спонсориращи българския спорт.

От името на спортна общност в града Даниел Йорданов подари на Елена Йончева икона на Света Богородица, която да я закриля.

Елена Йончева

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button