Избори 2017

Водачите на Реформаторския блок ще работят за скоростен път Стара Загора – Хасково – Маказа

Водачите на листите на Реформаторски блок – Глас народен за Хасково – Стефан Димитров, Стара Загора – Димитър Танев и Кърджали – Денислав Генчев подписаха меморандум, с който поемат политически ангажимент да работят за осъществяване на проект за изграждане на скоростен път между трите области, който води до граничния пункт „Маказа“.

Като водачи на листите ще работим за разработване на план и осигуряване на финансиране за този скоростен път, защото сме убедени, че така ще намалим броя на катастрофите и той ще осигури добра среда за хората, заявиха тримата кандидати за народни представители.

По предварителни данни ако скоростният път бъде изграден по нещо ще се движат около 4 000 леки и 1 700 товарни автомобила и той ще спести поне 200 000 лева на денонощие от горива и икономии на работни часове. Идеята е пътят да е с по две самостоятелни платна във всяка посока, разделителна ивица не по-малка от 2 метра, огради и площадки.

Максималната скорост ще бъде 120 километра в час, което ще спести много време на пътуващите, а трафикът в Хасково и останалите населени места ще бъде облекчен. Подобно съоръжение ще засили икономическия ръст, защото трябва да има свободно движение на стоки и хора, заяви Стефан Димитров. В днешно време не е задължително да работиш или учиш в града, в който живееш, а подобен проект ще даде възможност разстоянията да се взимат за кратко време. Така ще можем да привлечен и инвестиции и да станем част от развитието на нова индустриална зона в региона, допълни Димитров.

Стефан Димитров

Водачите на листите на Реформаторски блок – Глас народен за Стара Загора и Кърджали Димитър Танев и Денислав Генчев благодариха на Стефан Димитров за поканата да подпишат меморандума и допълниха, че проектът ще даде най-после възможност за изграждането на нова индустриална зона с много работни места, както е в Пловдив и ще изкара трафика извън градовете.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button