Избори 2017

Нова Република: Трябва да се сложи край на политическия рекет в Хасково

В Хасково има груб политически рекет и това пречи на региона да се развива. Думите са на водача на листата на Нова Република за областта Стоил Яков. Той и част от останалите кандидати за народни представители дадоха пресконференция на тема Икономическото развитие на региона.

Последният пример за политически рекет от страна на ГЕРБ е срещата им в кв. „Болярово“ преди дни. Там е било обяснено на хората, че ако не гласуват за ГЕРБ, няма да получат канализация и асфалтиране на улиците. Така не се прави политика. Не може да се действа чрез заплахи, категоричен бе Яков.

Изкривената среда в Хасково е причината за липса на чужди инвестиции, а това не е нормално с оглед близостта с Гърция и Турция. Трябва да се сложи край на васалните отношения между политиката и икономиката, не може бизнесът да е в зависимост, заяви Стоил Яков.

Стоил Яков
Стоил Яков

Един от примерите за лоша среда е и спорната програма за санирането. Днес беше обявено, че ще се подписват още договори, а парите за саниране действително свършиха. И не трябва да се забравя, че това не са пари на ГЕРБ, а нашите пари – от нашите данъци, каза водачът на листата на Нова Република за Хасково. Мантрата със санирането я въртим, когато ни изнася, обслужват се предизборни интереси. Пари няма и това ще бъдат поредните излъгани надежди на хората, допълни Яков и припомни, че в Нова Република са хората, които никога не са излъгали и предали принципите и морала си.

Той даде и още примери за липсата на свободна пазарна икономика. Липсата на достатъчен икономически растеж е функция на лошото управление, лошата инфраструктура говори за това – наскоро откритата магистрала Марица вече няколко пъти се налага да бъде ремонтирана.

Всички знаем какви фирми печелят обществените поръчки и как се прибират комисиони от евросредства. Затоваи снегопочистването и сметопочистването тази година в Хасково бяха на такова ниско ниво. Ние от Нова Република искаме да сложим край на зависимостите, допълни Стоил Яков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button