Хасково

Ученик гони майка си с ножове, на друг му „говори“ котката от дизайнерска дрога

Началникът на отделение в държавната психиатрична болница в Раднево д-р Иван Добринов представи пред деветокласници от хасковската ФСГ „Атанас Буров“ опасностите от дрогата и модерните дизайнерски дроги.

Специалистът сподели, че през последните години се забелязва негативната тенденция 18 – 20-годишни да злоупотребяват с дизайнерски дроги, като стигат до психиатричната клиника. Д-р Добринов даде примери, сред които за ученик, който гонил майка си с два ножа, защото решил, че тя е в комбина с наемни убийци, които го преследват. Друг пък след приемане на дрога и алкохол в дискотеката, като се прибрал казал, че котката му „говори“ и го карала да убие майка си. При друг случай младеж изпотрошил всички лампи в къщи, защото от там го наблюдавали западните агенции.

Среща

След съответното лечение младежът с ножовете преодолял параноята си.

Специалистът обясни на гимназистите причините, заради които се започва с дрогата и как да се предпазват. Той посочи, че марихуаната, която сега се пуши, няма нищо общо с тази от времето на хипитата. Сега сортовете са различни, а и е обработена със синтетика, която уврежда здравето и психиката на младежите.

Чести случаи на младежи, попаднали в токсикология са: възбуда или сънливост, треперене, световъртеж, силно главоболие, повръщане, високо кръвно, сърцебиене, зачервено лице, мускулни потрепвания, епилептични гърчове, панически атаки, подозрителност, параноидни налудни идеи, объркване и дезориентация, затруднена концентрация, затруднено дишане, глад, зачервени очи, сухота в устата, чернодробни увреди, кислороден глад, зависимост, загуба на съзнание.

Среща

Системната употреба на дрогата води до нарушения в паметта, мисленето и речта, трудности с концентрацията и вниманието, променен режим на съня, депресия, суицидни мисли, чести спадове на настроението, агресия, психози, отравяне, нарушена координация, потиснат имунитет, импотентност, сърдечно-съдови поражения.

Срещата с младежите е в рамките на образователната програма на съда и прокуратурата, която се провежда за трета година. Сега партньор е ФСГ „Атанас Буров“.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
д-р Добринов
д-р Добринов
14.03.2017 21:02 21:02

Моля да се коригира, че съм началник отделение, а не директор. При това не в „психиатрична клиника“, а в Държавна психиатрична болница – Раднево… Нещо ми форсираха кариерното развитие…

Fanki
Fanki
15.03.2017 11:52 11:52

Тия ПИКЛИ от втората снимка у2хилени така нахално нямат ли майки да им зашият СКЪСАНИТЕ ГАЩИ

Back to top button