Хасково

1 480 вече поискаха да намалят данъка си с 5%

1 480 физически лица от Хасковска област поискаха да намалят данъка върху доходите си с 5%. Това те направиха като подадоха годишните си данъчни декларации по интернет, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 1 000 лв. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 2 май тази година. Тогава изтича срокът за подаване на декларацията и за внасяне на подоходния данък. Досега ползването на отстъпката от 5% са заявили общо 11 000 физически лица в страната. В областта те са 1 480, като 909 от тях са ползвали електронен подпис, а 571 – персонален идентификационен код. 3 684 са общо подадените декларации за доходи в офиса на Агенцията в Хасково.

От там напомнят още, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите тази година изтича на 2 май. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път с ПИК, който се издава безплатно.

На 31 март изтича и срокът за подаване на фирмените декларации. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1 000 лв. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията – 31 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button