Избраха идейния проект за новата зала „Дружба“

Хасково

Кметът Добри Беливанов вече се е спрял на идейния проект, сред няколко варианта, на новата спортна зала „Дружба“, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Предстои разработка на проекта, неговото остойностяване и след това ще се търси финансиране.

Целта е Хасково да има едно ново модерно функционално съоръжение.

Зала

Предвижда се надграждане на ниската част, за да има повече зали за спорт, обясниха от кметството.

Haskovo.info припомня, че вече бяха договорени пари от спортното министерство за ремонт на терена и пистата на стадион „Хасково“, където се търси изпълнител.

Зала

10 коментара

 • Кой е Добри Беливанов и каква компетенция има, че да решава кой да е идейния проект и да предрешава проектиране и вероятното получаване на продукт, който ще е от голямо значение за целия град!

  • Тоя заспал кмет взел че се изходил по тема дето хал хабер си няма. Той пък от какво ли разбира, няма ли да се маха

 • Добре е горе- долу напудрянето, но тази зала е добра само за тренировъчна дейност. Време е общината да се напрегне малко, за да се построи нова многофункционална зала
  с покрит плувен басейн. Вите какво правят в другите градове – Бургас, та даже в Свиленград има по- голяма и по- хубава зала от Хасково. Ако не знаете залата в Бургас е изпълнена и монтирана от специалисти от „Химмаш“ Хасково.

 • А защо затварят прозорците на фасадата – за да има по – големи разходи за осветление при експлоатацията на залата ли ? Икономически изгодно предложение ли е тази фасада?

 • КМЕТ Е БЕЛИВАНОВ!!! Колкото и да не им харесва на тролчовците. ако Геортги иванов беше си направил поне поректа реално за залата сега можеше и да я ремонтират, щото ГЕРБ-аджийското правителство щеше да даде пари. Примера е Димитровград- вижте ги имаха проект готов дори строител си буха избрали- и им дадоха 3 милиона… За Хасково най бързо посикаха пари за улици дадоха 5 милиона. Ако имаше готов порект за да поискат пари…можеше и нашата да е в ремонт вече. Карай едни пропуснати ползи като вдодния цикъл стана..и там можеше ама ГЕорги иванов не внесе навреме проекта..сега чакаме. А Димитровград си ги смени. Забатачена 16 години губерня сме ние….

  • Ха скрий се бе мишок кметски, не ти ли е ясно че часовника тиктака – не ви остава много некадърници тъпи

 • Ала-бала,фасади!!!
  Ами той Беливанов едвам крета завалията,деменция го гони….ЧИЧО ДЯДКО от анимацията…
  Ама не се пуска от стола.
  Не се и усеща,че времето му е минало и внучета трябва да гледа.
  Трагедия сме…..
  Ужжжжасссс!!!!

 • Направете нова зала.Да става за международни прояви.Да могат да играят и други отбори-хандбал,волейбол, Не само баскетбол.Баскетбола е временно явление-като спрат парите и свършва.А хандбала е с традиции и школи при мъжете и жените.Но кой ти гледа това.Да направим нещичко,да откраднем едни пари, а спорта да върви на май…. си.

  • Точно така! Да не говорим че ако има хубави зали, ако започнат да се правят по-големи турнири тук, това ще привлече и хора … Спорта в града е на съвсем прилично ниво засега, с традиции у
   и достатъчно деца и треньори. Но за съжаление им липсва база и спонсори.

 • Вместо да правят парк на мястото на старите казарми, защо не построят едно хубава спортна зала със закрит басейн и зали за тренировки? За град с размерите на Хасково 3-4 парка са напълно достатъчни,трудни за поддръжка и до време изглеждащи добре.След това ги занемаряват и ставят място за бездомни кучета и наркомани.А на децата, които тренират им се налага да се набутват в мизерни зали без съблекални и тоалетни. Да помислят тия от Общината преди да изхарчат поредните пари за глупости.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.