Избори 2017

Меричлери към Елена Йончева: Държавата е абдикирала от нашите проблеми

Меричлери е едно от селищата в община Димитровград с неотложни и тежки проблеми за решаване. Срещата на Елена Йончева с местната общественост и въпросите към нея отвориха много тежки рани в сърцата на хората, загубили близки, съседи и приятели от натравяне и ракови заболявания.

Причината според местните хора е токсичната вода, която консумират местните хора. Успоредно с тази среща, известна столична телевизия направи филм по проблема и излъчи интервюта с граждани от Меричлери, които са загубили по няколко члена от семействата си поради остри форми на рак.

Обществеността класифицира този факт като геноцид, а Елена Йончева подкрепи хората като обеща съдействие и преди и след евентуалното й избиране за народен представител. Въпросът е неотложен, а държавата абдикира от проблема – това е ясно за всички.

БСП

Вторият много голям проблем в Меричлери са пътищата или по-точно фактьт, че тях просто ги няма. Хората проплакаха, че при порои се страхуват да пускат децата си навън, защото текат цели реки по кратерите, които се отварят. Дори елементарното движение с обикновенни автомобили е почти невъзможно в някои части на града.

БСПНакрая почти идилично прозвуча мечтата на местните хора, след като показаха гръцка брошура от 1931 година за почивка на „минералните извори на Меричлери“.

За разлика от Меричлери в Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград обстановката беше приповдигната и много сплотена около Елена Йончева и останалите кандидати. Официално беше представена и кандидатурата на димитровградската левица Виолета Желева. Всеки бъдещ народен представител каза по няколко думи за себе си, след което въпросите от залата заваляха от всички страни. Хората от Димитровград пожелаха в близко бъдеще изграждането на висш стротелен институт – отколешна мечта за местните строители. В края на срещата с избирателите, зазвуча песента „Моя страна, моя България“ и взриви салона на театъра, с букет от пламенни емоции.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button