Избори 2017

Добрев и Цветанов: В Харманли решаваме проблемите със сигурността без излишен ПР

При бунта в Харманли доказахме, че можем да вършим работа без да си правим евтин ПР от това. Така откри срещата на тема „Сигурност“ в града на белоногата водачът на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев. Той посочи, че при събитията през ноември правителството, депутатите, областният управител и всички институции са направили всичко възможно ситуацията да не ескалира излишно без да се показват задължително пред камерите.

Делян Добрев
Делян Добрев

Харманли не беше избран случайно за среща на тема „Сигурност“, защото хората тук повече от всички останали знаят какво е това, посочи специалният гост в залата – Цветан Цветанов, който започна представянето на акцентите от програмата на ГЕРБ с благодарности към Делян Добрев и Станислав Дечев.

Когато говорим за опазване на българската граница ние знаем добре какво е нужно и как да го направим, подчерта Цветанов и припомни, че превителството на Бойко Борисов осигури 320 милиона лева за това. С тези пари ще осигурим охраната не само на турската, но и на гръцката и македонската граница. Остава много малко, за да бъде завършена оградата, която помогна изключително много за недопускането на нелегални мигранти на наша територия. С пари от Европа вече върнахме доста афганистанци, допълни Цветанов.

ГЕРБТой припомни, че в последното народно събрание беше променено законодателството така, че армията да може да участва активно в охраната на границата. Предишното решение полицаите да бъдат масово командирови беше оголило населените места от към охрана и това не беше удачно, посочи Цветан Цветанов.

В програмата на ГЕРБ е заложено увечаване на броя на полицаите с близо 1 000, което ще помогне хората да се чувстват по-сигурни. Акцент е и превенцията срещу наркотиците при подрастващите. Статистиката сочи, че възрастта, на която те опитват дрога става все по-малка. Затова ще въведем доброволни тестове за наркотици, до резултатите от които ще имат достъп само родителите, за да могат да взимат мерки навреме, заяви Цветанов пред публиката.

Програмата на ГЕРБ предвижда и въвеждане на нови системи за контрол на скоростта. Благодарение на тях катастрофите ще намалеят до 350 през 2020 година. Предвижда се и цялостна информационна система между различните институции, чрез която по-бързо да се разкриват и наказват престъпленията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button