Хасково

Хасково става част от „Тракия икономическа зона“

Меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на община Хасково ще бъде подписан от кмета Добри Беливанов и клъстер „Тракия икономическа зона“, представляван от инж. Пламен Панчев на 21 март от 11 часа в зала „Хасково“.

Седалището на управление на клъстера е в Пловдив, той вече подписа подобен меморандум с Бургас.

Клъстер „Тракия икономическа зона“ е обединение на търговци за подпомагане на стопанската им дейност в региона за Южна България, инициатор и учредител на първия и единствен за страната Район за целенасочена подкрепа от държавата съгласно чл. 6 от Закона за регионалното развитие.

По този начин обхватът на „Тракия икономическа зона“ се разширява с цялата територия на община Хасково. Страните по договора ще работят за ускореното икономическо развитие на регионите на Южна България, за подобряване на обществената, жилищната, бизнес среда и мобилност на работната сила и за осигуряване на обучен персонал за индустриалните, логистични и търговски обекти.

С над 140 предприятия и над 1 млрд. евро инвестиции „Тракия икономическа зона“ превърна Пловдив в най-развития индустриален център у нас.

Тракия икономическа зона е един от най-мащабните икономически проекти на България. Тя обединява шестте индустриални зони в района на Пловдив. Досега във всички зони на ТИЗ са инвестирани над 1.1 млрд. евро. ТИЗ се осъществява върху площ от 1070 хектара земя, от която 325 хектара земя вече е заета.

От старта през 1995 г. на първата индустриална зона „Марица“ досега са привлечени над 120 инвеститори, от тях 80 чужди, разкрити са над 12 000 работни места.

ТИЗ е най-бързо растящата индустриална зона в България през последните 20 години. Тя предлага кратки срокове от първите стъпки до завършена фабрика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
20.03.2017 12:20 12:20

Абе ТИКВЕНИЦИ няма ли българска дума за тоа КЛЪСТЕР Аман от продажници Кирякстефчовци и англоамерикански гъзоимийници

Back to top button