Спорт

Хасковски тенисист в Топ 50, Лечева го поздравява

Григор Димитров (втория отляво) с наградата 2 място на двойки от US Open

Григор Димитров (втория отляво) с наградата 2 място на двойки от US Open

Финалистът на двойки от US Open Григор Димитров се придвижи до 44-то място в световната класация на  ITF за юноши до 18 години. Междувременно 16 – годишният хасковлия получи поздравителна телеграма от председателят на ДАМС Весела Лечева за успешния си дебют в най- престижния турнир отвъд океана. В момента най- добрия млад тенисист на България е на турнир от първа категория в Кънектикът, САЩ. 

В първия кръг Григор Димитров почиваше, тъй като е поставен под № 10 в основната схема, а във втория ще се изправи срещу американеца Лорънс Форментера, който играе с «уайлд кард». Хасковският талант ще участва и в надпреварата на двойки в тандем със сръбският тенисист Илия Вучич. Двамата почиват в първия кръг, след което ще срещнат канадско–руския дует Раонич и Григоров.

Друго нашумяло име в родния тенис – хасковлийката Диа Евтимова ще играе под № 8 в схемата на турнира Алианц къп в София с награден фонд 25 хиляди долара. Нейна съперничка в първия кръг е румънската квалификантка Йонела-Андреа Йова.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button