Регион

Ремонтират отсечката Симеоновград – Чирпан през есента

През есента се очаква да започне ремонта на пътя Симеоновград-Чирпан, който преминава през територията на община Димитровград – селата Райново, Злато поле, Брод, северната околовръстна дъга на Димитровград, кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево, пътя за град Меричлери и село Великан, съобщават от общината.

Това става ясно в отговор на писмо на кмета на община Димитровград Иво Димов до Изпълнителния директор на Агенция пътна инфраструктура Пирин Пенчев за рехабилитацията на пътя Симеоновград-Чирпан.

„Към настоящият момент проектните предложения са в процес на преглед и оценка от Управителния орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020″ и след обявяването им ще бъдат сключени съответните договори за безвъзмездна финансова помощ за всеки един от проектите.

До края на месец март ще бъдат обявени тръжни процедури за избор на изпълнител на строителството и на консултантска услуга във връзка със строителството на горепосочените проекти и се очаква след сключване на съответните договори с избраните изпълнители да стартира рехабилитацията на пътните участъци – през есента на 2017 г.“, се казва в писмото.

В многократни разговори и кореспонденция с пътната агенция Димов настоява за рехабилитацията на пътя, който е от изключително важно значение за община Димитровград.

„Доброто експлотационно състояние на републиканския път е от голямо значение за общината ни. Част от този път е в строителните граници на Димитровград, трасето му съвпада с бул. „Съединение“. Участъкът е особено натоварен, защото освен регулярния трафик по републиканската пътна мрежа, по него се осъществяват и превозите на структуроопределящи предприятие, ситуирани тук.

Пътят е основна транспортна връзка към автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ на разположените по протежението му селища, в които живеят над 20 000 души, без Димитровград“, казва Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button