Модернизират „Заря“ и театъра, вдигат мачта срещу пожари край Хасково

Хасково

Три проекта на община Хасково са одобрени по програмата за Трансгранично сътрудничество с Гърция, съобщи на пресконференция зам.-кметът Евгени Консулов.

С около 400 000 евро ще бъде подменена озвучителната и осветителна система в читалище „Заря“, като ще се ремонтира и сцената. За театър „Иван Димов“ ще бъде закупена мултимедийна инсталация, която ще позволява да се играят постановки на чужд език със субтитри. Предвиждат се и разменени гостувания на постановки с партньора Комотини.

Пресконференция

По втория проект партньор е Софлу, като половината от общия бюджет от 850 000 евро е за Хасково. Край Хасково при изхода за Кърджали ще бъде издигната мачта за наблюдение и превенция на горски пожари. Това е автоматизирана система, оборудвана с камери за наблюдение, метеорологична станция, която има радиус на действие 16 км. Данните ще се получават в център в общината, в който ще постъпват и тези от системата за видеонаблюдение, която ще се изгражда в града.

Третият проект включва меки мерки и е със социална насоченост, като бюджетът е 80 000 евро.

Секретарят на „Заря“ Александър Милушев изрази задоволството си от спечелването на проекта, защото озвучаването и осветителната система в читалището са от времето на соца и имат нужда от модернизация.

Директорът на театъра Стелиян Николов заяви, че с проекта ще могат да излязат на международно ниво и да са в крак със световните тенденции.

loading...

10 коментара

 • Как точно преди изборите се разработиха в тази община. Досега спаха сега се събудиха. Тези много умни бе.

  • Извънреден брифинг да дадеш за това, че ще купиш мултимедия за театъра и озвучителна инсталация за читалището и да наречеш това „модернизиране и обновяване“ на театъра и читалището, си е направо върха на управленската „мощ“. Ще падна от напъните на тия да копаят предизборно в нивата на герб със смешни новини.

  • Май заспалият си ти съгражданино. Ако беше малко се пойнтересувал щеше да знаеш, че когато кандидатстваш по европроекти минава около година за отваряне на подходящата програма, кандидатстване, одобрение и подписване на договорите.

 • Преди една година като са подавали проекта никой не е знаел , че сега ще има избори, иди обясни там където ги одобряват тия поректи по трансгранично сътрудничество с Гърция да не казват дни перди изборите кой печели.. класирането е излязло вчера!! Кога да кажат ? Ей аман бе с тия избори хората измислили проекти да пазат от пожари да се вкарат иновации в театъра в читалището…и пак недоволни …
  Честно няма по недеволен народ от нас -пък от хасковлии дето пишат по фолумите хич. И интересното е, че когато има избори пак не гласуваме щото пак никой не харесваме ама после критикуваме. Аз за себе си съм избрал-живея в безплатно саниран блок в Хасково- ДОВОЛЕН СЪМ, виждам че в общината нещата се случват .. .така чее

 • Тодоров, много са ти ниски критериите за задоволеност, то и душата ти е такава ниска и забутана в г…а. Аман от натегачи и слагачи на герб и обшински служители дето са готови на всичко за едната заплата.

 • На 400 000 евро за обновяване на сцените му викаш мултимедия? Бравос, Бай Ганьо, машала! Не си смях и сълзи ти, пълна скръб си! Теб ти не дреме, че не е пипнато нищо от миналия век, щото ти на театър не ходиш и в тия зали не влизаш! Стой си в калта, там ти е мястото!

 • Община Хасково не е написала нито един от трите проекта. Те са на гърците, а нашата община е партньор. Работата на хасковската администрация по тези проекти се е изчерпала с подаването до водещия партньор на едни декларации. И по-добре, защото капацитетът тук е сведен до нула.
  В сайта на програмата ТГС „Гърция – България“ има проектите. Може да видите това, което твърдя. Освен това община Хасково не е водещ партньор по нито един от проектите в сегашната погана по ТГС с Гърция. Тоест, не е написала нито един проект.

 • Турците да си отиват в Турция, българите да си отиват в Испания! Да си останем тука циганите , да си оправим държавичката!!!

 • Ей,хора,идете и направете вие нещо за града,а не стойте пред компютрите за да пишете простотии.

 • КОКО ТИЧАМ ТИЧАМ да направя нещо за града ама не мого да стигна Делянча и другити гербаджии Ама те много напред бе във всичко най вече в пДАЛАВЕРКИТЕ лъжите Как да ги стигна

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.