Хасково

Модернизират „Заря“ и театъра, вдигат мачта срещу пожари край Хасково

Три проекта на община Хасково са одобрени по програмата за Трансгранично сътрудничество с Гърция, съобщи на пресконференция зам.-кметът Евгени Консулов.

С около 400 000 евро ще бъде подменена озвучителната и осветителна система в читалище „Заря“, като ще се ремонтира и сцената. За театър „Иван Димов“ ще бъде закупена мултимедийна инсталация, която ще позволява да се играят постановки на чужд език със субтитри. Предвиждат се и разменени гостувания на постановки с партньора Комотини.

Пресконференция

По втория проект партньор е Софлу, като половината от общия бюджет от 850 000 евро е за Хасково. Край Хасково при изхода за Кърджали ще бъде издигната мачта за наблюдение и превенция на горски пожари. Това е автоматизирана система, оборудвана с камери за наблюдение, метеорологична станция, която има радиус на действие 16 км. Данните ще се получават в център в общината, в който ще постъпват и тези от системата за видеонаблюдение, която ще се изгражда в града.

Третият проект включва меки мерки и е със социална насоченост, като бюджетът е 80 000 евро.

Секретарят на „Заря“ Александър Милушев изрази задоволството си от спечелването на проекта, защото озвучаването и осветителната система в читалището са от времето на соца и имат нужда от модернизация.

Директорът на театъра Стелиян Николов заяви, че с проекта ще могат да излязат на международно ниво и да са в крак със световните тенденции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
22.03.2017 11:12 11:12

Как точно преди изборите се разработиха в тази община. Досега спаха сега се събудиха. Тези много умни бе.

смях и сълзи
смях и сълзи
22.03.2017 13:39 13:39
Отговор до  Хасковлия

Извънреден брифинг да дадеш за това, че ще купиш мултимедия за театъра и озвучителна инсталация за читалището и да наречеш това „модернизиране и обновяване“ на театъра и читалището, си е направо върха на управленската „мощ“. Ще падна от напъните на тия да копаят предизборно в нивата на герб със смешни новини.

Хасковлийка
Хасковлийка
24.03.2017 0:58 0:58
Отговор до  Хасковлия

Май заспалият си ти съгражданино. Ако беше малко се пойнтересувал щеше да знаеш, че когато кандидатстваш по европроекти минава около година за отваряне на подходящата програма, кандидатстване, одобрение и подписване на договорите.

Тодоров
Тодоров
22.03.2017 11:54 11:54

Преди една година като са подавали проекта никой не е знаел , че сега ще има избори, иди обясни там където ги одобряват тия поректи по трансгранично сътрудничество с Гърция да не казват дни перди изборите кой печели.. класирането е излязло вчера!! Кога да кажат ? Ей аман бе с тия избори хората измислили проекти да пазат от пожари да се вкарат иновации в театъра в читалището…и пак недоволни …
Честно няма по недеволен народ от нас -пък от хасковлии дето пишат по фолумите хич. И интересното е, че когато има избори пак не гласуваме щото пак никой не харесваме ама после критикуваме. Аз за себе си съм избрал-живея в безплатно саниран блок в Хасково- ДОВОЛЕН СЪМ, виждам че в общината нещата се случват .. .така чее

божичкооооо
божичкооооо
22.03.2017 13:42 13:42

Тодоров, много са ти ниски критериите за задоволеност, то и душата ти е такава ниска и забутана в г…а. Аман от натегачи и слагачи на герб и обшински служители дето са готови на всичко за едната заплата.

до смях и сълзи
до смях и сълзи
22.03.2017 16:28 16:28

На 400 000 евро за обновяване на сцените му викаш мултимедия? Бравос, Бай Ганьо, машала! Не си смях и сълзи ти, пълна скръб си! Теб ти не дреме, че не е пипнато нищо от миналия век, щото ти на театър не ходиш и в тия зали не влизаш! Стой си в калта, там ти е мястото!

Координатор
Координатор
22.03.2017 17:15 17:15

Община Хасково не е написала нито един от трите проекта. Те са на гърците, а нашата община е партньор. Работата на хасковската администрация по тези проекти се е изчерпала с подаването до водещия партньор на едни декларации. И по-добре, защото капацитетът тук е сведен до нула.
В сайта на програмата ТГС „Гърция – България“ има проектите. Може да видите това, което твърдя. Освен това община Хасково не е водещ партньор по нито един от проектите в сегашната погана по ТГС с Гърция. Тоест, не е написала нито един проект.

чичо Гошо
чичо Гошо
22.03.2017 17:20 17:20

Турците да си отиват в Турция, българите да си отиват в Испания! Да си останем тука циганите , да си оправим държавичката!!!

Коко
Коко
22.03.2017 17:39 17:39

Ей,хора,идете и направете вие нещо за града,а не стойте пред компютрите за да пишете простотии.

unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
23.03.2017 11:27 11:27

КОКО ТИЧАМ ТИЧАМ да направя нещо за града ама не мого да стигна Делянча и другити гербаджии Ама те много напред бе във всичко най вече в пДАЛАВЕРКИТЕ лъжите Как да ги стигна

Back to top button