Хасково

Проверяват сгради, пострадали от снеговете в Хасково

Със заповед на кмета на община Хасково Добри Беливанов започва проверка за състоянието на сгради в областния град.

Ще се преценява необходимостта ремонти и възстановителни дейности вследствие на обилните снеговалежи и ниски температури през зимата, довели до нарушени фасади и покриви на жилищни и обществени сгради, съобщи зам.-кметът Велин Балкански.

Състоянието на сградите ще бъдат установено с протокол от комисия, назначена от кмета.

Възоснова на констатациите, отразени в протокола комисията ще предложи на кмета да издаде предписания, според които сградата да се ремонтира, заздрави или там където е необходимо, да бъде премахната.

Ще се следи за безопасността на сградите, например за висящи керемиди и улуци, рушащи се фасади.

Предписанието ще бъде връчвано на собствениците. Ако обектите не бъдат обезопасени в съответния срок ще бъдат налагани съответните санкции по административно наказателните разпоредби на ЗУТ. Съласно изискванията на ЗУТ собствениците на сградите са длъжни да ги поддържат в добро техническо състояние.

Проверката трябва да приключи до 21 април. Ако е необходимо срокът може да бъде удължен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.03.2017 12:27 12:27

Сградата на магазин „Марса“ трябва да е първа в списъка !

Анонимен
Анонимен
22.03.2017 17:06 17:06

Знаем как завършват тия проверки – никак! Никой не си мърда пръста, само отчитат дейност от общината, за да имат оправдание, че са направили нещо.

Нане
Нане
22.03.2017 19:40 19:40

Така, така – а кога ще проверите далаверите на оная превозвачка с жълта книжка. Тая и на частната работа и на държавната е пълна със злоупотреби и нарушения. Как е издрапала по легло да стане собственичка на фирма всички знаем. Пък с колко бонбони и кого е облажила за директорски пост не всички знаем. Обаче всички виждаме и чуваме, какви суперлативи се носят из града за това проклето същество. Значи или всички останали са луди, или тази бостанджийка е за лудницата. Средно положение нема.

Back to top button