Избори 2017

Хасковлии вече няма нужда да пътуват до Кърджали за ЯМР

Ядрено-магнитният резонанс и скенерът са поредната придобивка за хасковската болница. С нея ще се повиши технологичното й равнище, заяви при официалното откриване на високоспециализираната лаборатория за образна диагностика водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев.

Той посочи, че с новата апаратура резултатите в реално време могат да бъдат консултирани от специалисти по цял свят. Добрев добави, че сега около 200 човека от Хасковска област всеки месец пътуват до най-близкия ЯМР в Кърджали.

ГЕРБ

Водачът на ГЕРБ припомни, че през последните години в свиленградската болница са направени инвестиции за 4 млн. лв., колкото са и в хасковската през публично-частно партньорство.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов заяви на откриването, че екипът вече е сформиран, апаратурата работи и реално пациентите могат да идват още от утре. От болницата очакват пациенти не само от Хасковска област, но и от Кърджали, Стара Загора и Ямбол.

ГЕРБ

Лентата на новата придобивка прерязаха д-р Георги Гелов, председателят на общинския съвет Таня Захариева и собственикът на пловдивската лаборатория, партньор на болницата инж. Боян Русев.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button