Избори 2017

Делян Добрев: Свидетели сме на най-големите инвестиции в Хасковско

Още 350 нови работни места ще осигури заводът на „Са-ба“ между Хасково и Димитровград. С вече започналите инвестиции и тази доказваме реално, че изпълняваме поетите ангажименти, заяви водачът на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев след първата копка за новия завод за автомобилни аксесоари. Той допълни, че новата индустриална зона между Хасково и Димитровград на практика събира в себе си най-големите инвестиции в региона от началото на демокрацията.

Днес финализираме двегодишни усилия и така хората в региона ще имат още една възможност за работа и повишаване на доходите, допълни кметът на Димитровград Иво Димов. Той благодари на бившия областен управител Станислав Дечев за съдействието по време на подготовката на терена и решаването на възникналите проблеми.

Инвестицията на „Са-ба“ ще бъде за 16 милиона лева. Това е поредният обект в очертаващата се нова икономическа зона, след като в района на Крепост вече се строи завода на „Язаки“, а миналата седмица беше направена първа копка и за асфалтова база на „Щрабаг“.

Гергана Кръстева

Всеки инвеститор може да разчита на подкрепата на местната власт в община Димитровград и региона. Гордея съм, че съм тук когато една чуждестранна компания прави първа инвестиция за 8 млн. евро и разкрива 350 нови работи места в общината, заяви председателят на общинския съвет в града и кандидат за депутат Гергана Кръстева.

Иво Димов пък допълни, че са изпълнени 50 % от предприетите от ГЕРБ стъпки за развитие региона. Остава ни заедно Димитровград и Хасково, местната и държавна власт да развием административния капацитет и човешкия ресурс, който ще работи в тези заводи, допълни той.

Иво Димов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button