Избори 2017

Реформаторският блок: Част от приходите от хазарта да остават в местния бюджет

Тук съм, за да подкрепя Стефан Димитров и останалите кандидати за народни представители от листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ за област Хасково. С тези думи бившият военен министър Николай Ненчев се включи в срещата с обществеността в Свиленград, организирана от хасковската структура на коалицията.

Първо трябва да отбележа, че познавам личността Стефан Димитров. Той е последователен в своята политика, човек с изключително богата култура. Запознат е с местните проблеми и е загрижен за хората от региона. Има отношение към икономическите проблеми и към тези, свързани със земеделието. Стефан Димитров е човек с много ясна мисъл и стратегия за развитието на региона, каза още Ненчев.

Свиленград през последните години се развива добре напук на държавното управление. Казвам напук, защото все още не е решен проблемът, свързан с приходите от хазарта. Повечето свиленградчани и най-вече местната власт искат част от парите от казината да остават в местния бюджет, заяви първият в листата Стефан Димитров. Той и още няколко кандидати за народни представители – Димо Стоянов, Ангел Хаджиангелов, Христо Христов и Радостина Минева, се срещнаха с жителите на Свиленград на 20 март.

Пред дошлите симпатизанти, които препълниха конферентната зала на хотел „Свилена“, Стефан Димитров засегна и темата за децентрализацията на България. „Когато кметът на населеното място има силата да работи и да създава удобства за населението, единствено и само тогава хората ще повярват в политиците. През последните години се прави политика само за София. На нас ни трябват политици, които да правят политика за региона и за хората. Затова смятаме, че ако искаме наистина да се случват нещата, трябва заедно с кметовете по места да се работи“, заяви Димитров.

Реформаторски блок

По думите му за е изключително важно хората да бъдат информирани за последиците от определени действия на управляващите, като визира случващото се в страната ни през последните 27 години. Светлото бъдеще на България се оказало не чак толкова светло. „Много неща се случиха, но хората ги искаха. Хората искаха земеразделянето. Политиците го изпълниха, но никой не знаеше, че това е свързано с ликвидацията на АПК-тата. Хората искаха магистрали. Бяха направени, но никой не знаеше, че това ще бъде за сметка на пенсиите и заплатите“, заяви първият в листата.

Стефан Димитров подчерта, че сред неговите приоритети е силната и стабилна местна икономика. „Казвам силна, защото смятам, че местният бизнес е този, който определя облика на един регион. Местният бизнес е този, който определя облика и на Свиленград“, сподели водачът на листата.

Известният хасковски адвокат Димо Стоянов, който е втори в избирателния списък, говори за финализиране на реформата в правосъдната система. „Определени политически сили не желаят да настъпи онази промяна, за която законът и правосъдието са еднакви за всички граждани на България. Ние – „Реформаторски блок – Глас народен“, сме за приключване на тази съдебна реформа. Чуждестранните инвеститори, които желаят да дойдат и да вложат пари в България, няма да направят това, докато не са сигурни, че са защитени от закона и от хората, които го упражняват. Всички политически партии говорят по този проблем, но важно е кой може да го реши. С хората и експертите, с които разполагаме, Реформаторите имат потенциала да се превърнат в политическа сила, която може да наложи и направи тези промени“, заяви Димо Стоянов.

В края на срещата Николай Ненчев, който е водач на пловдивската листа на Реформаторите, се обяви за диалогичност и дипломатичност по темата за сигурността на страната. „В Турция има около 3 млн. бежанци, като над 90 % от тях живеят в изключително мизерни условия. Хора, които нямат намерение да останат там и търсят спасение и път към Европа. Като министър винаги съм се стремял към добросъседство и съструдничество, към търсене на диалог и дипломатично решение, за да запазим пограничните райони. Агресията не трябва да има, защото тя ще породи нова агресия. Хората са го казали: кръвта кръв не измива. Ние се справихме в една от най-тежките ситуации, когато вземате своето решение при гласуването, не забравяйте това. Ние ще поемем цялата си отговорност и ще браним идеалите, зад които сме застанали. Отново няма да ви предадем и ще постигнем резултати, които вече достигнахме. Тези избори наред с всичко останало са и изпитание. Изпитание за нас, за нашата вяра, за нашето бъдеще. От това как ще изглежда бъдещият парламент ще зависи в следващите 10 години как ще изглежда България“, заяви Николай Ненчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button