Хасково

Правят рампа за инвалиди на хасковския съд, чака се и газификация

Рампа за инвалиди и повдигателно съоръжение при охраната на първия етаж на съда се очаква да бъдат изградени тази година. Това заяви председателят на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова на годишния отчет на съда пред медиите.

Хасковският съд е получил уверения от ВСС, че за целта ще бъдат заделени 32 000 лв. за капиталови разходи.

Очаква се и газификация на съдебната палата, като само свързването към мрежата ще струва 2500 лв. Предстои обследване, което ще покаже дали съществуващата отоплителна инсталация може да бъде пригодена за газ. Така хасковският съд ще намали сметките си за отопление.

На отчета бе коментирана и Съдебната карта, като според последния доклад от 2015 г. се предвижда закриване или сливане на по-малките районни съдилища. Едно от тях е ивайловградското, където има двама съдии.

Съд

Тянкова изрази личното си мнение, че е против закриване или сливане на съдилища на механичен принцип. В случая с Ивайловград една голяма част от хората ще имат затруднен достъп до правосъдие.

Иначе, Хасковският окръжен съд е един от най-натоварените в страната, като това се отнася и до Районния съд в Хасково.

Както Haskovo.info писа, 147 са постъпилите искания за използване на специални разузнавателни средства през 2016 г. 120 са разрешенията за използване на СРС. 27 са отказите. За сравнение през 2015-а исканията за СРС са 152, а за предходната година – 121.

Делата за раглеждане през 2016-а са 2304, а през 2015-а – 2167. Постъпилите през годината са 2078, несвършени дела в края на годината – 224.

Натовареността на съдиите е висока, като е висок и процентът на делата, приключени в срок. Като цяло Миглена Тянкова изрази задоволството си от работата на съда и подчерта, че съдилищата са кадрово обезпечени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
23.03.2017 13:38 13:38

Реформа, не козметика на съдебната система!!!

Back to top button