Избори 2017

Елена Йончева е против изграждането на временна площадка за бежанци в Хасковска област

Водачът на листата на коалицията БСП за България в Хасковския район Елена Йончева се обяви против изграждането на временна площадка за бежанци край българско-турската граница на територията на областта. Тя каза това на среща с жители на с. Капитан Андреево.

Според нея Хасковска област не може да поеме тази тежест, след като вече има три центъра за настаняване на чужди граждани. Смятам, че такава тежест трябва да се поема пропорционално от различни области. Не може Хасково да поеме тежестта на цялата европейска политика в Близкия изток, изрази позицията си тя в граничното село.

Пред участниците в срещата Елена Йончева открои като сериозен проблем каналджийството. Според нея няма държава, която да не може да се справи с трафикантите на хора, ако действително има политическата воля и желанието да се справи с този проблем. Каналджийството съществува с протекцията на различни държавни институции, смята тя.

В подкрепа на думите й домакините посочиха, че и в Капитан Андреево има каналджии. Според местните жители било обществена тайна, че трафикантите са покровителствани от различни институции. Освен това те смятат, че построената ограда на българско-турската граница е преодолима за каналджиите и мигрантите, а служителите на Фронтекс стоят на втора линия и са в информационно затъмнение.

Имаме чувството, че тия хора просто не знаят защо стоят там, смятат на хората от Капитан Андреево за представителите на Европейската гранична и брегова охрана.

Единодушно беше мнението на участниците в срещата, че ролята на служителите на Гранична полиция е незаменима в опазването на границата ни, но е наложително да бъдат оборудвани с необходимата техника и автомобили, както и да им бъдат подновени униформите, за да могат с достойнство да изпълняват отговорната си задача.

Жителите на граничното село споделиха и огорчението си от ниските пенсии, от разбитите пътища, от възможността покривът на читалището им да рухне, ако не му бъде направен спешен ремонт.

За възможностите да бъдат увеличени пенсиите, за предвижданата от БСП за България социална политика и развитие на селското стопанство разказа Никола Динков – втори в листата с кандидати за народни представители на коалицията.

БСП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button