Регион

В Димитровград следят качеството на водата със система за 600 бона

В Димитровград ще бъде изградена напълно компютъризирана мониторингова система за наблюдение на параметрите на питейната вода и ранно известяване при нарушаване на показателите, съобщават от пресслужбата на кметството.

Това е в съответствие на изпълнението на изискванията на Европейската рамкова директива за водите 2000/60.

Ще бъдат изградени и оборудване със съвременни информационно-комуникационни технологии специализирани телеметрични станции с многоканални контролери, които в реално време ще следят и измерват pH, ORP (окислително редукционен потенциал), температура, дебит, налягане, свободен (остатъчен) хлор и потока на водата през измервателната клетка.

Станциите ще бъдат ситуирани в основния резервоар и на четири предварително дефинирани след обстойно проучване и анализ точки. Данните ще бъдат предавани и следени в реално време в диспечерския център на оператора, отговорен за водоснабдяването на града с питейна вода.

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на питейната вода и да се намалят рисковете за заболявания.

Системата е в рамките на нов съвместен проект по програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция и е на стойност 600 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button