Регион

Преглеждат профилактично 1206 деца в Димитровград

Профилактични прегледи на всички деца от 1 до 3 клас в община Димитровград ще се проведат в периода до 7 април, съобщават от пресслужбата на кметството.

Кампанията „Децата на Димитровград – здрави и щастливи“ се провежда по инициатива на кмета Иво Димов за четвърта поредна година.

Превенцията за опазване и грижа здравето на децата включва прегледи на очите, гръбнака и зъбите. Диагностика от офталмолог на 439 първокласници ще извърши д-р Милка Иванова.

376 второкласника ще бъдат прегледани за проблеми в опорно-двигателния апарат и гръбначни изкривявания от физиотерапевта Недим Шабан. Прегледите на зъбките на 388 третокласника ще се установяват от стоматолога д-р Татяна Ташева.

В кампанията ще бъдат обхванати всички 1206 деца от 1 до 3 клас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11
11
24.03.2017 16:23 16:23

Браво на Димитровград!!!!

Ами в Хасково, кога ще направят такава кампания????
До 18 год. възраст няма никакви профилактични прегледи за децата , само тегло и колко са високи . Всичко е в пожелателна форма -нали сте здрави?!?! Родителите не са скенери ,не могат да откриват заболявания от теглото на детето!!

Back to top button