Учени представиха сборника “Тракия” пред пълната зала “Хасково”

Избори 2017
ГЕРБ

Том 7 на Сборник “Тракия” бе представен пред пълната зала “Хасково” в рамките на честванията на Деня на Тракия – 26 март.

За премиерата бяха поканени проф. Светлозар Елдъров, проф. Пламен Павлов, д-р Елена Алекова и Стоян Райчевски, проф. Камен Гаренов.

ГЕРБ

Димитър Шалапатов, който е отговорен редактор на сборника заяви, че сред хората помогащи за неговото издаване е водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев. Той припомни, че прадядото на Добрев е загинал през 1913 г.

Шалапатов допълни, че за пръв път община Хасково организира подобни големи чествания за Деня на Тракия.

Гостите приветства и заместник-кметът Евгени Консулов, който е потомък на българи от Беломорска Тракия. Той каза, че потомците трябва да помнят и разказват за героизма и несгодите и допълни, че нецелесъобразните политически решения влияят на всички и на обикновените хора.

ГЕРБ

В редакционната колегия освен Шалапатов са още Стоян Райчевски, проф. Пламен Павлов, доц. д-р Георги Граматиков, д-р Красимира Узунова, д-р Мария Бакърджиева, Таня Марева, Кирил Сарджев, Златка Михайлова.

Премиерата на сборника, издание на Тракийски научен институт – филиал Хасково, се организира от община Хасково, Тракийското дружество “Георги Сапунаров”, Регионалният исторически музей и Регионалната библиотека “Христо Смирненски”.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

loading...