Любопитно

50 в модно ревю от рециклирани материали, избраха и Мис пролет

Колекция на тоалети от рециклирани материали представиха учениците в Стамболово.

При голям интерес близо 50 модели на СУ „Св. Климент Охридски” дефилираха в концертната зала на общинския център. Събитието, озаглавено „Лале ли си, зюмбюл ли си”, е посветено на настъпването на астрономическата пролет.

Празник

Участници от 7 до 16 г. показаха авторски тоалети в два тура. Моделите бяха оценени от жури с председател заместник-директорът на училището Мариана Георгиева. Членове бяха Никола Колев, управител на шивашка фирма и Айлин Али, представител на родителите и член на обществения съвет по проект „Твоят час”.

Празник

Екоревюто представя сезона, в който си „малко смел, малко луд и малко срамежлив”. В тон с пролетните емоции моделите показаха богато разнообразие – от театрални облекла, екстравагантни решения и африкански мотиви до стилни рокли във всички цветове на дъгата.
Вечните песни на Емил Димитров, Роси Кирилова и Ваня Костова, редувани с хитове на 100 кила, Криско и Гери-Никол, допълваха ярката феерия. Кулминацията бе валс от първокласници под звуците на Чайковски.

Празник

Реквизит от цветя и дръвчета, сътворени единствено от рециклирани материали, подсилваха зрителните усещания. Декорите са дело на групата по проложна дейност „Деца творят чудеса” и приятели. За изработването им са използвани само велпапе и цветна хартия.

Как започва и как свършва караница по хасковски, пресъздадена на автентичен диалект, предизвика искрен смях в залата. Латино танци и оригинална адаптация на „Червената шапчица”, подгряха настроението.

Титлата мис „Пролет” при малките спечели второкласничката Мелек Осман. Нейни подгласнички станаха Ани Куцарова и Мелиса Мелих.

Празник

При големите най-високото отличие заслужи Джансу Рушен, която представи официален ретро тоалет. Втора и трета станаха Семиха Ахмед и Дуйгу Мехмед.

С приз бе отличена и деветокласничката Айше Али. Класираните в челната тройка ще получат парични награди от по 100 лв., 50 лв. и 20 лв. oт шивашката фирма. Фотоизложба от събитието ще бъде представена в Стамболово на 22 април, когато светът отбелязва Деня на Земята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button