Хасково

450 полицаи и пожарникари охраняват изборите в Хасковско

450 полицаи, жандармеристи, пожарникари и гранични полицаи ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на Хасковска област, съобщават от полицията.

Служителите на МВР поемат охраната на секциите днес до приключване на изборния ден в неделя.

Основното задължение на полицаите ще бъде създаването на добър обществен ред. Те могат да окажат съдействие при проблем в изборните секции само при изрично писмено поискване от председателите на секционните комисии.

В секциите не се допускат лица в нетрезво състояние и носещи оръжие. Във всички районни управления в областта ще работят дежурни оперативни групи за разкриване „по горещи следи” на извършени престъпления. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения и престъпления на единния европейски номер 112.

В МВР вече стартираха открити денонощни линии за получаване на информация от граждани. На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено сигнали, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Специален щаб в ОД на МВР-Хасково ще ръководи и координира работата на дирекцията на предстоящите в неделя избори за народни представители. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на областта и с всички организации, имащи отношение към вота. Полицейските служители ще извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в РИК и прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button