Жалват се от гасенето на светлините за „Часът на Земята“, щяло да има манипулации

Регион

Жалба срещу гасенето на светлините тази вечер в инициативата „Часът на Земята“ подадоха в Районната избирателна комисия – Хасково от политическа партия.

Става въпрос за призив в социалните мрежи да се гаси фасадното осветление на община Харманли, училища, детски градини и други институции от 20:30 до 21:30 ч. В училищата и детските градини са образувани множество секции, а в този час всички изборни материали вече ще са в секциите за утрешния вот.

С гасенето на осветлението ще бъде затруднена охраната на изборните помещения.

От РИК решиха жалбата да бъде изпратена до ОД на МВР – Хасково за задълбочено проучване на ситуацията и адекватни незабавни действия за цялата Хасковска област. Тя е придружена и с указание да не се гаси осветлението, където има изборни секции.

В РИК е постъпила жалба от същата партия и за разлепени агитационни материали в харманлийското село Лешниково. След проверка РИК са установили, че те са на достатъчно разстояние от секциите.

Тази вечер от РИК ще заседават до късно за запълването на много празни места за членове в секциите в областта.

8 коментара

 • Включването в световната екологична инициатива „Светът на Земята“ не е задължително и е близко до ума, че не са отнася за места, където се съхраняват изборни книжа!

 • РИК- църния Жоро,той може ли да мисли?Той може само да събира,на това е научен от малък.Изваждането ни фигурира в тяхното семейство.Само ,че в неделя ще трябва да изважда.

  • До Василев:
   Е, Янко,Янко-МЪтев,и ти си църен,но нито можеш да събираш,нито да изваждаш-само да мътиш чашката ставаш!
   Наздраве!

 • Ко стана с автобусите 1000 на брой според „патриотитйе„ Минаха си редовните линии полупразни автобуси ама си направиха реклама. Че и по всички медии….
  Псевдо птриоти…

 • По-внимателен,културен,интелигентен и по-голям професионалист в тази сфера в хасковска област като Георги Димитров не познавам.Имам честта да го познавам повече от 10 години.Достоен човек.Изборът му за председател на РИК е много точен.Всички ще се убедят в това.А това ,че е черен е гордост,за сметка на това пък съпругата му е бяла.

 • Бе вие нормални ли сте?????? Коя е тая политическа партия дето и е изпила чавка акъла! Вместо да се надпреварвате как да подкрепяте цивилизовани инициативи, вий се чудите как да се изложите! Прост народ, проста държава!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.