Регион

Черни борове засадиха в сакарския край

Съвместна залесителна акция организираха природозащитната организация „Зелени Балкани“ и фирма за изкупуване и преработване на тютюн. Община Свиленград предостави край село Студена терени, пострадали от пожари в района.

Целта на залесяването е да бъдат подобрени местообитанията на черния лешояд. Засадени бяха черни борове, в чиито корони рядко срещаните птици правят гнездата си. Тази дейност е част от дългогодишната консервационна програма на „Зелени Балкани“ в сакарския край. Залесителна акция е провеждана и в община Ивайловград.

Резултат от съвместната инициатива е и отпечатаното специализирано ръководство за опазване на биоразнообразието в тютюнопроизводителните райони, което ще бъде разпространено сред земеделските стопани в района на Източни Родопи. Така се увеличават знанията на местните хора за нуждата от опазването на редки и защитени от закона растителни и животински видове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button