Хасково

Вдигат наемните цени на паркингите в Хасково

Наемните цени на паркингите в Хасково да поскъпнат предлага с докладна за сесията на общинския съвет на 28 април кметът Добри Беливанов.

Градоначалникът посочва, че инфлационният индекс за периода от първото отдаване под наем на паркинги в Хасково до сега, съществено е нараснал. В същото време броят на колите в общината значително се е увеличил.

Цените, с които са сключвани договори за отдаване под наем на паркинги, са били калкулирани преди 2004 г. и се е работело с тях. През 2012 г. общинският съвет приема същата цена в Наредбата за началния размер на наемните цени и цени при разпореждане с общинска собственост по реда на Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост, без да я актуализира.

Проучване за наемите на паркингите – общинска собственост, отдадени под наем или концесия в други общини показва, че цените в Хасково са няколко пъти по-ниски, е записано още в докладната на кмета.

Беливанов добавя, че е наложително да се актуализират началните цени за отдаване под наем на общинските терени, отредени за паркоместа чрез търг или конкурс в местната наредба, така че да съответстват на реалната обстановка в страната.

Сега за квадратен метър месечно в първа зона се плаща 2.50 лв., втора зона – 1.50 лв., трета, четвърта и пета зона по 1 лв. Предложението е цените да станат: първа зона – 6 лв., втора – 4 лв., трета – 3 лв., а четвърта и пета остават по левче.

Haskovo.info припомня, че на 8 април от комисията „Шалапатов“ поискаха разваляне на договора за наем на паркингите. Съветниците Димитър Шалапатов и Росен Пеянков посочиха, че от 2004 г. трите търга за отдаване под наем на паркингите се печелят от една и същата фирма – “Ем Комфорт”. При всеки един от тях съветниците имат съмнение за нередности.

Договорът, който от комисията искат да се развали е в сила до 2022 г. Според съветниците така се нарушавал обществения интерес, защото и цените в търга не са променяни от 2004 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

21 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентин Илиев
Валентин Илиев
28.03.2017 8:06 8:06

Предлаганото увеличение е много малко спрямо изгодите които извлича фирма М комфорт. Според признание на г жа Милена Михайлова само за един работен ден тя е в състояние да си плати наема на всички паркинги.

лъжци
лъжци
28.03.2017 9:36 9:36
Отговор до  Валентин Илиев

А така, изборите минаха и почнаха да вдигат всичко гербаджиите грабители на държавата.Беливанов друго обещаваше, а сега юруш да прибираме парички. Лапачи…

Анонимен
Анонимен
28.03.2017 9:18 9:18

ЩОМ Е МАЛКО ВЪРВИ И ДАЙ ПОВЕЧЕ АКО ИСКАШ И 60 ЛЕВА НА КВАДРАТ.ЕДНО ПАРКО МЕСТО Е 6 КВАДРАТА ИЛИ 36 ЛЕВА НА МЕСЕЦ МОЖЕ ДА Е МАЛКО АМА ЕДВА ЛИ СЕ ИЗБИВА ЗА ДЕН ПЪК И ПРЕДПОЧИТАМ М КОМФОРТ ПРЕД СИНЯ ЗОНА

МИМ
МИМ
28.03.2017 10:38 10:38

Браво на Беливанов, фирмата прибираше много пари от общинските паркинги. Георги Иванов им ги е дал на безбожно ниски цени. Беше наложително повишаването им! Много разумен ход на общината.

Трън
Трън
28.03.2017 10:55 10:55

Еее най-накрая! Тези милионери станаха! Мрънкащите и левчета не дават за паркинг ама много дрънкат пак!

Шофьор
Шофьор
28.03.2017 10:56 10:56

А четете ли- вдига се цената за наемателя на паркингите..не за хората. Ако не му оттърва на наемателя може да се откаже! Цената за паркирането си остава левче… тия като са вземали паркингите цената беше 50 ст.после стана лев ама те продължават да отчитат стария наем в общината

Възмотен
Възмотен
28.03.2017 15:26 15:26

Хайде свършеха изборите почна се да се вдигат цените,хазната почна да се пълни да има какво да се краде а уж нямаше да вдига цените.само лъжи.

ДО възмОтен
ДО възмОтен
28.03.2017 15:34 15:34

ААА цената на ония от Ем комфорт ще се вдига, това което те дават на общината. Не това което хората плащат.- Че те два лева на място си ги изкарват за два часа… останалото в техния джоб и джоба на Георги Иванов. Немога да си представя че им ги е харизал ей така без пари за него за 10 години…абсурд.

колежка
колежка
28.03.2017 15:44 15:44

възмОтен по писането те познахме че това си ти другарко МИЛЕНА МИХАЙЛОВА некадърната директорка на училище Васил Левски Хасково .

айдееееееееееееее
айдееееееееееееее
28.03.2017 22:38 22:38

Айде сега да я махате от поста директор тази Бясната, ненормална, крещяща и пулеща се директорка – преди три години като ви даваше рушвети за да си „спечели“ конкурса вие от РУО толкова слепи ли бяхте, че не видяхте какво диво животно, хванато от гората е тая – нито елементарна култура има, нито необходимото образование, нито може да говори нормално, нито да взема решения и да ръководи обективно – затова и в момента е качила на пиедестал своите дружки чалгаджийки – прости като нея, долни като нея и некадърни като нея!

милена ми михайлова
милена ми михайлова
28.03.2017 22:55 22:55

ХАСКОВСКОТО РИО НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е ПЪЛНО С РУШВЕТЧИИ И ДОНОСНИЦИ . ГЕРБ НЕКА ПОМИСЛИ КАК ДА ЗАКРИЕ ТОВА КУРУМПИРАНО ЗВЕНО ПЪЛНО С МАЗНИ НАГЛИ ГЪСКИ КОИТО СИ ВИРЯТ НОСОВЕТЕ И РАЗМЯТАТ ТЛЪСТИ КЪЛКИ ПО КОРИДОРИТЕ.

ако ако
ако ако
29.03.2017 13:23 13:23

Ма вие от РУО да не си мислите, че като ви дават подаръци и рушвети, нещо ви имат уважението. Вие ако знаете с какви прякори ви подиграват и спрягат дружките на великата М.ка. Пък и тя самата какво коментира за вас – колко сте „кадърни“ и „колко знаете“ – поне на половина по-малко от нея. С парите си в джоба ще ви сложи, както всички останали. Тя тая като е зла и интриганства за всички, защо си мислите че и вас подминава. Ами вие от лакомия утре ще си загубите меките столчета. Не въпросът само да клякате, да прибирате, да си загваряте очите, ами и да не губите връзка с реалността. Точно това ви се случва, независио от подставените ви ВИП-ки, женички и др. лица. Измитайт плявата, да не изметат вас уважаеми!

Анонимен
Анонимен
29.03.2017 18:22 18:22

Ще изметат плявата, ама ще секнат благинките на великите екпрети. То като назначенито на тази ненормална селянка за директорка на училище друг такъв гаф в последните години няма. Да и сърбат сега на госпожата попарата, ама не само ще сърбат, ами и попарени ще останат. Не и спряха грандоманията навреме, затваряха си очите за всяко уволнение – сега тях да гонят!

м
м
29.03.2017 20:08 20:08

Тази М.М. има много предишни провинения, и преди е имала проблеми с инспекцията по труда, има бивши служители, които не са я оставили да прави каквото си иска и са и натрили носа. Тази същата е гонена от няколко колектива – историята винаги се повтаря. Поставят я на власт, на висок пост – тази почва да тормози и да гони хората, принуждава ги да напуснат уж доброволно – пък са си чисти уволнения. Разкрива излишни щатова и назначава дружки и рода. Гони хора, взима им работата и пак назначава дружки, рода и женички на хора, на които държи услуги. Схемата на тази бостанджийка е една и съща. И винаги се стига до големи скандали, до пълен резил сред работещите, до жалби и търсене на права от страна на подчинените и. Няма как нервозната госпожа, с ограничения си акъл, с грандоманията си и жълтата си книжка да може да ръководи други хора! Ето това е истината!

123
123
29.03.2017 22:36 22:36

Стига вече със теэи поскъпвания във Хасково эако не дигнат синята эона шибаните кметове эако невэемат да помислят хората ами само джоба на шибаните кметове кмета каэал кмета эако неэеми дасахвърли някъф бараж

справедливост за гражданите
справедливост за гражданите
30.03.2017 17:38 17:38

Защо не поместихте информацията за това, че паркингите и този измислен „търг“ може да идат на съд. Малко са и на тая долна далавераджийка всички пари дето смъква от гражданите на града – да я затворят за 100 години пак не и стига! Да вземат да я направият директор на училище в затвора, че да обучава себеподобни и да живее сред себеподобни. Иначе – Болярово, ако иска да отърве пандизът!

природозащитник
природозащитник
30.03.2017 20:38 20:38

Тази слабоумната ?илена още ли не са я изпъдили от т.н. образование. Тази госпожа толкова е нервозна, изпада от настроение в настроение, често в неистова кучешка бяс. Това не е директорка, ами бясна кучка, която трябва да се държи на дебели синджири. Пък ако не може от тоя бяс да се излекува, всеки знае кое е най-милостивото решение, че да не се мъчи животното. Лошото е,че в беса си сумати хора изпохапа и разкъса тази злоба, и още продължава да вилнее.

ха познайте
ха познайте
02.04.2017 12:21 12:21

Познайте коя проста селянка отива на погребение нагиздена с бял костюм? Такава, дето няма срам от нищо, няма капка човещина и която го прави за показност.

очо
очо
02.04.2017 12:44 12:44

Ало РУО спите ли. Не виждате ли как едно по едно излизат на бостанджийката прегрешенията. Както „честно“ си е взела „търга“ за паркингите, така „честно“ си взема и „конкурса“ за директор на СОУ-то! Дали е добре за вас да се поразровят нещата от преди три години, та да се види кое и как се случило. Да бе мирно седяла тая селянка как да е ,обаче взе да се пъчи колко е принципна и кадърна. Тръгнала тя да плюе, да злепоставя и да гони други хора. Да беше погледнала себе си – ама не, нали разчита на всички гърбове, които има зад далаверите си. Само че открай време, колкото и да е нищожно, в един момент общественото мнение е най-важно и започва да натежава. Така че селската кратуна там се осрала, другаде се осрала и накрая в лайна до шия. И сега всеки ден всичко и е криво. Бесне, злобее, търчи като кон на тия токчета и изпада в истерия. Народа е казал – каквото повикало такова се обадило. Да не си излага повече, ами да си тръгва доброволно!

ой
ой
02.04.2017 16:52 16:52

Де тоя късмет да си тръгне това злобното М-нче.

ходи си ма
ходи си ма
03.04.2017 19:54 19:54

То от това су голяма смрад нещо се носи. Напоследък големи гюрултии се вдигат и всички недоволни, обидени, стресирани и под напрежение. Нали знаете, че рибата се вмирисва от към главата. Така че, ако ще се лекува тялото, да вземе да се отреже тази „немирна“ глава, докато още не е отровила напълно живота на всички в този колектив. Да си обира М-на М чалгаджийките, грубиянките, дори назначените некадърни даскалки, дето нито могат да преподават, нито дисциплина да въдворяват, нито от предмета си разбират, да не говорим за педагогика и работа с деца. За три години тази директорка напълни училището с неадекватни и ненаситни за пари и внимание личности, всички блъскащи се за нейното благоволение! УЖАС!

Back to top button