Хасково

Лайънс клубовете в региона помагат на десетки деца в нужда

Лайънс клубовете в Хасково, Свиленград и Кърджали дадоха съвместна пресконференция, на която представиха свършеното през последната година и предстоящите си инициативи.

Зоналният председател за „Арда – Марица“ Красимира Манолова посочи, че заради активността си Дамски лайънс клуб “Свилена” в Свиленград е с клубна награда, като има и персонални отличия. Президентът Димитрина Топалова представи десетките прояви през миналата година, сред които са кампании, насочени към детското здраве и благотворителни каузи.

От клуба са посрещнали двама младежи от Финландия и Италия, а шестима от Свиленград са били на обмен в Европа. Тази година за Европа заминават 8 младежи, а в Свиленград се чакат шест от Италия, Турция и Тунис.

От съвместен благотворителен бал със свиленградските ротарианци пък са събрани 9000 лв., които ще са за профилактиката на гръбначните изкривявания за децата от 5 до 8 клас. През миналата година са обхванати 450 деца, като сега броят им се очаква да бъде близо 500.

Президентът на хасковския клуб Тихомир Трандев припомни за организираната експедиция за минерали, изпратената помощ за Хитрино, включването в кампанията за Ники и помощта за нуждаещи се хасковлии. Сега ще се организират очни прегледи за децата от Дом майка и дете, през май предстои благотворително изкачване на Седемте рилски езера. За 100-годишнината на Лайънс интернешънъл снимките ще се изпратят до Чикаго.

От клуба в Кърджали също разказаха за множеството си благотворителни инициативи и припомниха, че мотото тази година е „Нови върхове за изкачване“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
29.03.2017 17:37 17:37

Тия как си вадят заплатите или пак лежат на гърба на данакоплатеца И какво е това ЛАЙЪНС стига с тия чуждици бе в края на краищата живеете в България а не в ХАМЕРИКАТА

Георги Христов
Георги Христов
29.03.2017 18:38 18:38

Тихомир Тръндев е крадец ,лъжец,мръсник от класа,доказан далавераджия сикаджия ,мафиот .

Back to top button