Хасково

Шампионка по бокс спечели стипендия за Германия

Десетокласничката от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ Горяна Стоева спечели стипендиантска програма в чужбина за насърчаване на ученици и ученички, които изучават немски език.

Програмата е под патронажа на правителството на Федерална Република Германия и на Конференцията на провинциите. Съществува от 1959 г., а Езиковата има вече 20-годишно участие в нея. Програмата включва 2 етапа: първият е разработка на проект, а вторият е неговата защита.

Горяна беше допусната до втория етап с разработка за туристическото развитие на родното място.
Благодарение на своето забележително представяне на интервюто, проведено сред 72-ма участници от цялата страна, тя спечели пълна едномесечна стипендия – от 15 август до 16 септември за участие в Международната ученическа програма в Германия.

Горяна

Стипендиантската програма включва както обучение в училище, така и посещения на Кьолн, Берлин, Мюнхен, срещи и посещения на различни прояви – спортни, културни. Освен музеи и театри е предвидено и посещение на университети.

„Стипендията е голямо отличие както за Горяна Стоева, така и за нивото на обучение по немски език в ГПЧЕ“, сподели преподавателят по немски Катенка Ласкина, учител по немски език.

Haskovo.info припомня, че Горяна е шампионка по бокс и кикбокс. На последното Европейско първенство по бокс за момичета до 16 г. Горяна се окичи със сребърния медал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
29.03.2017 23:04 23:04

Има досто подродности,които сте пропуснали или просто от училището с много високо ниво на обучение спестявят тези неща.Въпросната учителка,която толкова добре е преподавала на дете,което е живяло и учило в Германия много дълго време,как пък само нея успяла да научи на таково високо ниво?Това,че тя няма право да участва???Тези неща май ги пренебрегва елитното школо??Защо ли?Защо не отговори преподавателката й?Жалко…Като разкажеш това на някого може да разбере,че в България се е случило.

Back to top button