Спорт

ЦСКА, „Левски“ и „Шумен“ на пътя на волейболистките за Купата

Волейболистките на димитровградския клуб „Раковски“ са в една група с ЦСКА, „Левски“ и „ЙЕБ Шумен 05“ в турнира за Купата на България.

В другата група е шампионът „Марица“ (Пловдив), „Казанлък“ и „Славия“. Разпределението е на принципа на спиралата, спрямо класирането в първенството, където „Раковски“ е втори след пловдивчанки.

Срещите са от 1 до 5 май в столичната зала „Христо Ботев“. Напред се класират първите два отбора от всяка група, които в полуфинала на 4 май ще играят на кръст. Финалът е на 5 май като победителят ще има право на участие в европейския клубен турнир за Купата на претендентите, а ако това е шампионът, финалистът ще играе в Европа.

Зам.-кметът на Димитровград и член на управата на „Раковски“ Светослав Стойков заяви пред Haskovo.info, че целта е финал с „Марица“. Стойков коментира, че възможността отборите да картотекират за Купата българки, играещи в чужбина ощетява димитровградския млад тим. Причината е, че отборите с традиции няма да отстъпят силни състезателки на „Раковски“. Въпреки това Стойков вярва в нашите волейболистки.

Преди Купата са полуфиналните плейофи – 19 – 21 и евентуално 23 април с „Левски“. При успех „Раковски“ ще играе финал на 26 – 28 и 30 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button