Хасково

Интервюират висшистки за секретарки на младежката трудова борса

143 безработни младежи до 29-годишна възраст бяха поканени за днешната младежка трудова борса в хасковското НТС, съобщиха от регионалната служба по заетостта.

В същото време само в областния град безработните младежи са 331, а в региона към края на февруари те са 1273 или 13.5% от всички регистрирани безработни.

Борса
Добромира Филипова

На борсата свободни места обявиха от 11 фирми. Сред тях са за работници в склад, в производството на ПВЦ профили, механици, контрольори, счетоводител, шофьор, общи работници, продавачи, офис сътрудник и екскурзовод, маникьористка, козметик, фризьор, сервитьорки, аниматори, застрахователен брокер, застраховател, електротехници.

Сред кандидатстващите за офис сътрудник и екскурзовод на 600 лв. твърдазаплата бе 25-годишната хасковлийка Добромира Филипова. Тя вече е дипломиран бакалавър по маркетинг от Пловдивския университет и следва за магистър. Младата дама чака обаждане от фирмата дали е одобрена за работата.

Борса

Безработицата в Хасковска област през февруари е 9% при 8.2% за страната. Равнището се запазва спрямо януари, но е с 2.54% по-ниско от това през февруари миналата година.

Броят на регистрираните безработни е 9429, с най-ниско равнище са общините Димитровград и Хасково – по 6.6%, а с най-високо е Ивайловград – 21.8%.

През февруари на работа са постъпили 452 безработни, а обявените свободни работни места са 623.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button