Любопитно

Наградиха 14 талантливи деца за екорисунка и фотография

14 талантливи деца бяха наградени в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ от конкурс за рисунка и фотография в рамките на инициативата „Кой чисти в природата“.

Творбите на учениците бяха оценявани от комисия в състав: Светла Василева – Алианс на регионално сътрудничество и развитие, Славян Костов – фотограф, ръководител на клуба по фотография при Младежкия център и Татяна Форева – художник, директор на хасковската художествена галерия.

Наградени

В първа възрастова група до 4 клас в раздел „Рисунка“ първи са Борислав Бонев от столичното 140 СУ „Иван Богоров“ и Калина Василева от маджаровското СУ „Димитър Маджаров“. На второ място е Джерен Назми от Маджарово, а трета е Дамяна Атанасова от хасковското ОУ „Христо Смирненски“, спеиалната награда е за Джон Ха Парк от ОУ „Христо Смирненски“.

Наградени

Във втора възрастова група до 7 клас първи е Иван Иванов от хасковското ОУ „Христо Смирненски“, втори и трети от същото училище са Айлин Юсеин и Нели Делева. Специалната награда е за Иван Мирославов.

Наградени

В раздел „Фотография“ в първа възрастова група отново наградените са при ОУ „Христо Смирненски“ – Женя Николаева, Елена Томова и Ерсин Недрет.

Във втора възрастова група първи са Габриела Делчева в категория „Макро“ и Селин Миткова, категория „Пейзаж“ и двете от ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Победители при гласуването във фейсбук са Дамяна Атанасова и Габриела Делчева.

В конкурса участваха 37 ученици – 21 от Хасково, 7 от Маджарово и 9 от София. Творбите са общо 57 – 31 рисунки и 26 фотографии.

Наградени

Проявата е в навечерието на Международния ден на птиците. Както Haskovo.info писа конкурсът и изложбата се организират в рамките на проекта „Кой чисти в природата”, подкрепен от Фондация „Глобални библиотеки – България”. Партньори на хасковската библиотека са Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие”, ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, библиотеката при читалище „Н. Й. Вапцаров 1961” в Маджарово.

Наградени

Децата вече посетиха Природозащитния център „Източни Родопи“ в Маджарово, запознаха се със защитените растителни и животински видове в района, наблюдаваха местообитанията и поведението на чистачите на природата- лешоядите. По време на разходката в гората те почистиха района от отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
магдалена
магдалена
01.04.2017 10:35 10:35

Цели две новини тук, без катастрофи и обири, дали ще съумеете и трета такава да съобщите, прекалено ще бъде….

Back to top button