Хасково

Най-добрите по биология в България се събраха в ПМГ

Най-добрите ученици по биология и здравно образование решават тест на националния кръг на олимпиадата в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

За финалния кръг се класираха 120 ученици от 7 до 12 клас от страната, като трима са от Хасковско – Юскан Дурмуш от 12 клас в ПМГ „Боян Петканчин“ и седмокласниците от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ Моника Делчева и Радослав Василев.

Олимпиада

Както Haskovo.info писа, снощи олимпиадата бе официално открита в театър „Иван Димов“. Националният кръг се провежда под патронажа на кмета Добри Беливанов.

Олимпиада

Председателят на националната комисия доц. д-р Албена Йорданова разкри, че тази година тестът ще е съставен от около 10 000 думи, с 1000 по-малко от миналогодишния.

Олимпиада

В неделя е атрактивната практическа част на олимпиадата, а от 16:30 часа в зала „Хасково“ ще е церемонията по награждаването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button