Любопитно

Нашенци в САЩ със страхотно представяне на голямата сцена – ВИДЕО

Хасковлии, живеещи в САЩ, направиха страхотно представяне на Open Arms Cultural Elegance: A Fashion Show в Спокейн.

Валентина Стоянова разказа за Haskovo.info, че идеята се е зародила след като нейна колежка от Колумбия ги е поканила да участваме в шоуто. „Споделих я с други българи от нашата общност, най-напред с Петрония Балчева, те я възприеха. После решихме какви хора ще включим, като решението ни бе ръководено от това да наблегнем на хореографията, а не да учим нови хора. След като избрахме желаната музика, аз направих филма – презентация, Краси Гочев като компютърен специалист го одобри и започнахме да тренираме“, сподели Стоянова.

Спектакъл

Нашенката благодари на всички участници и всички, които са помогнали да се осъществи идеята. „Специални благодарности на Милка Иванова от Нова Загора, която ни уши носиите и на Колю Зюмбюлев от старозагорското с. Дълбоки, който ги донесе специално за шоуто. Дъщеря ми Инна Стоянова беше нашият личен фотограф – тя отговаряше за запечатване на събитието чрез снимки и видеото“, допълни Стоянова.

Спектакъл

„Шоуто е традиционно, но България за първи път бе представена в нашия град, участваха около 20 страни от Латинска Америка, Филипините, Монг, Виетнам. Русия не успяха да се подготвят, но догодина ще участват. Проведе се в залата на Northernquest Casino & Resort. Пред залата всяка страна разполагаше с маса, където имаше възможност да изложи традиционни за старната неща. Ние изложихме мартеници, с обяснение за мартеницата и голям постер за България“, добави българката, като в групата от Хасково са още Петрония Балчева, Ана Петрова, Инна Стоянова, Атанас Петров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button