Хасково

Всеки втори хасковлия декларира доходи по интернет

Всеки втори декларира доходите си от предходната година пред офиса на НАП в Хасково по интернет, съобщават от приходната администрация.

На 31 март изтече срокът, в който физическите лица можеха да си спестят 5% от дължимия данък за довнасяне, ако подадат годишната си декларация по електронен път.

2 853 жители на Хасково и областта са го направили, използвайки персонален идентификационен код или електронен подпис. Съвсем малко повече – 3 051 са лицата, избрали традиционния начин – на място в офиса или чрез пощите.

Персоналният идентификационен код набира все повече почитатели, показва анализ на офиса на Агенцията. В 1 149 от случаите и то месец преди края на кампанията, хасковлии са декларирали доходите си именно с ПИК, който им спестява време, тъй като дава възможност данните да се подават по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата, включително от дома. За сравнение, миналата година едва 782 физически лица от региона ползваха ПИК до края на срока за обявяване на личните доходи.

Тази година декларираме доходите си по изключение до 2 май, напомнят още от офиса на НАП в Хасково. Въпреки, че законовият срок е 30 април, декларации ще се приемат и на 2 май, тъй като 30 април е неделя, а 1 май е официален празник и неработен ден.

Най-лесно декларации се подават с ПИК, който се получава безплатно от офис на НАП. Освен по интернет, формуляри се приемат на място в Агенцията, по пощата като добре опликовано писмо и на гише в 19 пощенски станции в област Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button